U trendu

Milioni i milioni klikova (II deo)

Vratimo se listi zanimljivih lokacija koje beleže izuzetnu posećenost (preko milion surfera u maju 2001. godine). Zamislite koliko bi vlasnici sajtova zarađivali da svaki od posetilaca uvek potroši poneki dolar, onako kako to čini svaki put kada uđe u supermarket!

Allrecipes.com – više od milion domaćica (i domaćina) svakoga meseca ovde traže recepte i savete za spremanje obroka.

EBags.com – elektronska prodavnica torbi i kofera.

FirstName.com – na ovom sajtu je moguće dobiti besplatnu e-mail adresu koja sadrži ime vlasnika (npr. johnwatson@johnsmail.com).

LowerMyBills.com – još jedna lokacija sa više od milion posetilaca mesečno, koja upoređivanjem cena pomaže korisnicima u pronalaženju najjeftinijeg mobilnog telefona, najpovoljnijih uslova za dobijanje kredita ili ostvarivanje životnog osiguranja.

NakedNews.com – sajt na kome možete doznati najnovije vesti. Ono što je neobično i što privlači 1,2 miliona gledalaca, jeste činjenica da spikeri istovremno izvode i striptiz.

Candystand.com – ljudi vole da se igraju. Sajt nudi brojne igrice koje možete da igrate dok ste na ovoj adresi.

NeoPets.com – onih koji žele da imaju svog virtuelnog kućnog ljubimca, kao što je simpatična mačkica na slici, u maju je bilo više od milion.

Ovo su bile samo neke od lokacija koje su privukle više od milion posetilaca za mesec dana. Za kraj izdvajamo lokaciju koja ne pripada „prvoj ligi“ (641 sajt), ali takođe beleži veliku posećenost i pripada listi od 2.995 sajtova koje je posetilo više od 250.000 surfera: FindAGrave.com. Prevod imena lokacije je: „Pronađi grob“. Reč je o bazi koja sadrži podatke o 2.689.960 grobnih mesta, razmeštenih na 31-om groblju u SAD-u. Vlasnici lokacije su omogućili korisnicima pronalaženje grobova poznatih ličnosti ili predaka, ostavljanje virtuelnog cveća na grobnom mestu ili održavanje virtuelnih memorijalnih skupova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.