U trendu

Mobilni s dva lica u kineskoj varijanti

Kinezi su još jednom dokazali da mogu da naprave sve što vide. Posebno je to potvrđeno mnogobrojnim kloniranim uređajima informaciono-komunikacionih tehnologija. Mobilni telefoni su, može se reći, njihova uža specijalnost, a najnoviji dokaz fantastično kopiranog modela je Shuang Mian Yi Ren V8.
Iza ovog imena krije se savršena kopija Samsung-ovih modela F300 i F500. Poput originala, i ovaj model ima dva lica. Njegova prednja strana namenjena je uobičajenim funkcijama mobilnog telefona (razgovorima, slanju i prijemu tekstualnih poruka i drugim), dok je zadnja strana namenjena njegovim multimedijalnim funkcijama. Po izgledu, kao što je slučaj i sa Samsung-ovim modelom, zadnja strana podseća na popularni Apple-ov muzički plejer iPod.
Može se reći da je zadnja strana napravljena savršeno, čak i da po kvalitetu možda prevazilazi Samsung-ovo rešenje. Muzičkim opcijama upravlja se preko navigacionog točkića (kao i u slučaju iPod-a). Multimedijalne funkcije obuhvataju audio plejer za reprodukciju sadržaja u MP3 formatu i reprodukciju video sadržaja u MP4 formatu. Oba lica telefona imaju TFT LCD displej, pri čemu je na prednjoj strani manji ekran (dijagonala 1,4 inča), a na zadnjoj strani veći (s dijagonalom 2,4 inča).
Telefon pripada GSM modelima, s podrškom za mobilne mreže na učestanostima 900 i 1.800 megaherca. Ima ugrađenu kameru solidne rezolucije od dva megapiksela, a radi proširenja interne memorije postoji slot za memorijsku karticu formata microSD. Uz telefon se isporučuje kartica kapaciteta 128 megabajta, baterija za napajanje, punjač, kabl za povezivanje i uputstvo za rukovanje (nažalost, samo na kineskom).
Ono što je od svega najčudnije i najatraktivnije kod ovog modela jeste cena. Mnogo je niža od originalnog Samsung-ovog modela (oko 300 dolara) i iznosi 131 dolar. Prema tome, idealno je rešenje za one koji za male pare žele telefon odličnog dizajna i bogate funkcionalnosti, a pri tom su spremni da se upuste i u izvestan rizik (s obzirom na odsustvo garancije, karakteristično za kinesku produkciju).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.