U trendu

Mobilni telefon za vašeg kućnog ljubimca

Nove tehnologije misle na vas i na vašu ljubav i brigu za kućnog ljubimca. Zahvaljujući njima i najpopularnijoj tekovini savremenog života – mobilnom telefonu, pružiće vam se prilika da neprekidno budete u kontaktu sa svojim kućnim ljubimcem ma gde se vi ili on nalazili. Kontakt sa svojim ljubimcem ostvarićete postojećom GSM mrežom, a naprednije varijante telefona omogućiće vam da pratite gde se vaš ljubimac kreće zahvaljujući GPS tehnologiji.

Sve to zasniva se na prostoj ideji – vaš kućni ljubimac treba da dobije svoj mobilni telefon, koji ćete lepo okačiti na kaiš oko njegovog vrata. Pored toga, on mora da dobije i svoj sopstveni broj. To znači da ga vi po želji možete pozvati kad god hoćete i uputiti mu koju „slatku reč“ umirenja. Sve dok mu, naravno, ne dosadite, a on će sasvim sigurno znati kako da u tom slučaju reaguje!

Zvuči neverovatno, ali i on će moći da pozove vas (poziv će, doduše, biti po vašem diktatu). Na njegovom uređaju postoji opcija prepoznavanja telefonskog broja koji ga poziva. Ako mu stigne signal sa određenog broja (vašeg, naravno), njegov telefon će se odmah aktivirati i automatski vas pozvati. Ta opcija naziva se „call owners“. U tom slučaju telefon reaguje samo na određen, unapred definisan broj (vaš, naravno), dok sve ostale pozive odbija.

Ovaj uređaj napravila je kompanija Pets Mobility Network (Skotsdejl, Arizona), koja se bavi bežičnim tehnologijama. Naziv uređaja je PetCall. Zasad je to samo koncept jedne ideje, mada je realizovan i prototip takvog uređaja. On sadrži mobilni telefon, zvučnik, mikrofon i vodootporno kućište. Na njemu je LCD ekran (pokazuje status baterije i uređaja) i već pomenuto dugme za „četvoronožne“ pozive („call owners“).

Zahvaljujući ovoj neobičnoj napravi, više nećete morati da brinete za svog ljubimca. U svakom trenutku ćete znati gde se vaš pas ili mačka nalaze. Na pozive svog ljubimca imaćete ekskluzivno pravo i neprekidno ćete moći da ga obasipate pažnjom i ljubavlju. Mora se priznati – super ideja. Mogla bi odlično da posluži i za dvonožne ljubimce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.