Mobilni telefoni: kvarovi (2)

Mobilni telefoni koji savršeno rade, to jest kod kojih se mogu koristiti sve funkcije koje je proizvođač naveo u specifikaciji, jesu mit. Naravno, kod korisnika koji ne koriste sve raspoložive funkcije telefona ili telefon koriste samo da bi razgovarali, funkcionišu besprekorno. Međutim, kod onih korisnika koji žele da telefon koriste sa svim raspoloživim funkcijama koje određeni model ima to nije slučaj. Zbog svega toga, možemo samo govoriti o relativnom kvalitetu mobilnog telefona.
Ne postoji test koji može u potpunosti oceniti funkcionalnost i kvalitet određenog modela mobilnog telefona. Većina problema koji se danas javljaju kod mobilnih telefona najčešće su povezani sa softverom. Broj problema s hardverom, odnosno mehaničkih kvarova, danas je manji nego na početku proizvodnje mobilnih telefona. Glavni cilj proizvođača nije da otklone sve kvarove na postojećim modelima, nego da predvide moguće probleme na budućim modelima i što više ih smanje.
Takođe, postavlja se pitanje kvaliteta materijala koji se koristi za izradu mobilnih telefona, a sve u cilju smanjenja troškova proizvodnje. Tako danas imamo situaciju da se na mobilne telefone daje jedna godina garancije, to jest da su pravljeni da traju najviše do tri godine. Sve to bazirano je na procenama da se jedan model mobilnog telefona nalazi u upotrebi najviše tri godine. Naravno, to ne znači da ako kupite mobilni telefon koji je napravljen pre tri godine, on neće raditi, već da materijali od kojih je taj telefon napravljen posle tri godine mogu da dovedu do kvarova na aparatu.
Šta da radi prosečan korisnik mobilnih telefona u svetlu svih tih informacija? Kako odabrati najbolji mogući model kada znamo da su i sami proizvođači ograničili rok upotrebe mobilnih telefona na jednu do dve godine? Naravno, postoje modeli koji besprekorno rade i posle više godina, dok se drugi bukvalno raspadaju posle samo nekoliko meseci. Jedino što nam preostaje je da se pre kupovine bilo kojeg modela mobilnog telefona što više raspitamo i informišemo o karakteristikama modela koji želimo da kupimo kako bismo izbegli da telefon nosimo u servis posle samo nekoliko dana upotrebe.

3 komentara
  1. Miloš Hrkalović

    Imam telefon samsung 5230. Piše da je telefon zamrznut. Kako da ga vratim u funkciju?

  2. Uroš Jokić

    Kad biste mogli da objavite tekst o kristalu za moblilne telefone, tj. za šta on služi, gde se nalazi, kakvi su kvarovi i ostalo, bilo bi super.

  3. Bojana Jovanović

    Slažem se sa ovim tekstom pre svega iz ličnog iskustva. Na svakih 6 meseci kupujem nov telefon. Iako me prodavci u početku ubeđuju da je to najbolji telefon, meni se vrlo brzo kvare.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike