Multimedijalni tablet Toshiba JournE touch

Toshiba Europe GmbH izbacila je na tržište Toshiba JournE touch, prenosni, bežični kućni tablet računar za multimediju, s monitorom osetljivim na dodir veličine 7 inča (17,78 cm). "JournE touch je čudesna inovacija, a posebno nas raduje pomisao na načine i mesta ljudske interakcije i rada sa servisom YouTube, koje će ovaj uređaj omogućiti", izjavio je tom prilikom Francisko Varela (Francisco Varela), direktor razvoja strateškog partnerstva servisa YouTube, iz San Bruna u Kaliforniji.
YouTube je samo jedan od servisa iz širokog, unapred zadatog asortimana na računaru Toshiba JournE touch kako bi se osigurao brz i jednostavan pristup informacijama, zabavnim sadržajima i društvenim platformama putem bežične mreže. Toshiba JournE touch omogućuje i pristup Acetrax-u, servisu koji pruža video zapise na zahtev, s mogućnošću preuzimanja i emitovanja filmova direktno na uređaj, zatim FrameChannel-u, koji korisnicima omogućuje izbor sadržaja koji će se slati na njihove uređaje (TV, MID-ove, digitalne ramove za slike, digitalne dekodere), program Picasa, Flickr, MSN Messenger ili bilo koji RSS izvor.
Ležište za Toshiba JournE touch, koje se može dodatno kupiti, opremljeno je USB i HDMI (multimedijalni interfejs visoke rezolucije) priključcima. Tako je omogućeno povezivanje s prenosnim računarom ili TV uređajem radi prikaza sadržaja, ličnih fotografija i video zapisa ili sadržaja preuzetih s Interneta na većem monitoru. Po LCD monitoru osetljivom na dodir, dijagonale 7 inča (17,78 cm), odnosa stranica 16:9 i s pozadinskim LED osvetljenjem, korisnici se mogu kretati vrhom prsta ili uz pomoć digitalne tastature. Toshiba JournE touch može se prilagoditi korisnikovim željama, jer se dodavanje aplikacija, menjanje ikona i postavljanje novih veza na omiljene internet platforme lako izvodi.
Dimenzije ovog multimedijalnog uređaja su 189 mm (š) x 133,6 mm (d) x 14 mm (v), a težak je samo 450 grama. Litijum-polimer baterija traje i do 14 sati, što pruža dovoljno vremena za reprodukciju muzike. Za gledanje video zapisa ili pretraživanje Interneta baterija omogućuje autonomiju od najviše dva sata. Uređaj je serijski opremljen ugrađenom memorijom od 1 GB, koja se može proširiti dodatnom SD karticom kapaciteta do 32 GB.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.