U trendu

Nokia 5130 XpressMusic

Nokia 5130 XpressMusic je još jedan XpressMusic model u nizu sličnih uređaja. Telefon radi na operativnom sistemu Symbian S40 v5, ima Bluetooth, digitalnu kameru sa 2 megapiskela i 8x zumom. Može da reprodukuje muziku u MP3, AAC, WMA i MP4 formatima s pristojnim kvalitetom zahvaljujući ugrađenom zvučniku. Podržava USB sa micro USB konektorom i Nokia PC Suite. Ima TFT QVGA ekran rezolucije 320×240 piksela, a interna memorija od 30 MB može se proširiti pomoću MicroSD kartica do 16 GB.
Kao što se iz samog imena ovog mobilnog telefona može zaključiti, ovaj model je još jedan u nizu posvećen ljubiteljima muzike. Za razliku od ostalih novih supermodela, ovaj je prilično jednostavan i još se može reći samo to da uz sve što je već navedeno ima i FM radio sa RDS-om, diktafon, WAP preglednik, mini brauzer Opera, prevodilac i rečnik. Takođe, za razliku od ostalih supermodela, ovaj telefon je veoma mali.
Još samo treba napomenuti da Nokijina baterija kod ovog telefona izdrži do 20 sati muzike i šest sati priče. A na stendbaju može da potraje oko 12 dana. Što se tiče povezivanja, Internetu možete pristupiti putem GPRS-a, EDGE-a, a podržava i TCP/IP uz mogućnost sinhronizacije sa MS Outlook-om. Ukratko (ako može kraće od ovoga), ovo je jednostavan i jeftin multimedijalni mobilni telefon koji će, iako nema WiFi, touchscreen, GPS i ostale sada već skoro uobičajene stvarčice, sigurno pronaći svoje poklonike i one koji će njime biti u potpunosti zadovoljni. Cena mu je 120 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar