U trendu

Nokia 6610i

Nokia je 19. aprila predstavila novi model svog mobilnog telefona sa oznakom 6610i. Zapravo, on predstavlja nadogradnju već pomalo zaboravljenog modela 6610. Najvažnija novina nadograđenog modela je ugrađen stereo FM radio, digitalna kamera (fotoaparat) i, kao što se iz naslova može videti, pridodato slovo i u njegovom nazivu.

Nokia 6610i je mobilni telefon za tri opsega GSM mreže, sa masom od 87 grama. Klasičnog je dizajna i izrađuje se u sivoj, crnoj i tamnoplavoj boji. Ima kolor ekran sa rezolucijom od 128 x 128 piksela. Baterija mu omogućava neprekidan rad u režimu govora u vremenu od tri i po sata, dok u režimu čekanja ona može trajati do 18 dana. Ugrađeni FM radio može se pohvaliti visokim kvalitetom zvuka, dok se zahvaljujući ugrađenom CIF digitalnom fotoaparatu mogu snimati fotografije (uz izvesne skromne mogućnosti njihove obrade) i, što je još atraktivnije, slati kvalitetne MMS poruke.

Novi telefon Nokia 6610i kompatibilan je sa dodatnim uređajima (istog proizvođača) koji omogućavaju korišćenje mobilnih telefona u automobilima i sličnim okolnostima kada se korisnik telefona nalazi u pokretu. U tom slučaju primenjuje se tzv. handsfree varijanta sa slobodnim rukama, a u automobil ugrađuje mikrofon, zvučnik i slušalice kako bi se ostvarila govorna komunikacija.

Softverske mogućnosti ovog telefona ostvarene su zahvaljujući Java tehnologiji. Korisnicima je omogućeno preuzimanje različitih aplikacija (TimeOut City Guide, Cosmopolite Business Guides, Finansial Times, XHTML browser) i drugih sadržaja sa web adrese kompanije (www.nokia.com/shop). Aplikacija SyncML, koja je postojala i u prethodnom modelu – 6610, nudi uobičajene mogućnosti personalizacije uređaja (kalendar, telefonski imenik – adresar i drugo).

Zasad će se Nokia 6610i prodavati u Evropi, na Srednjem istoku, u Africi i Aziji (gotovo svuda osim u Americi). Prodaja će otpočeti u drugom kvartalu ove godine, a cena će najverovatnije iznositi 250 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.