U trendu

Nokia 6710 Navigator

Nokia 6710 Navigator je treći Navigator po redu, i to najbolji, iako ima neke očigledne nedostatke. Ovaj Nokijin model ima 2,6-inčni ekran (što je u redu za telefon), ali je za navigacioni alat potreban barem još dodatni inč veličine. Kada je reč o kartama i navigaciji dok vozite, veličina je ipak bitna.
Ekran je odličan za svakodnevnu upotrebu. Ima jasne boje, a meni je jednostavan. Situacija se menja čim postavite Nokia 6710 Navigator u automobil – ekran više nije tako odličan, a ne radi se samo o veličini. Displej odbija svetlost, što znači da postoji veća šansa za smanjenu vidljivost zahvaljujući odsjaju, za razliku od standardnih GPS uređaja s mat ekranom. Estetski gledano, 6710 nije ništa novo za Nokiju. To je klizni uređaj s numeričkom tastaturom ispod i navigacionim panelom na vrhu, s posebnim Maps tasterom, koji ga i razlikuje od ostalih Nokijinih modela. Zanimljivo je da 6710 Navigator za punjenje koristi stari pin, umesto sada uobičajenog micro USB-a.
Već je rečeno da je ovom telefonu potreban veći ekran, ali ako to zanemarimo, kakvo je iskustvo navigacije modelom Nokia 6710 Navigator? Iznenađujuće dobro. GPS prijem je skoro isti kao i kod klasičnih navigacionih uređaja, s tek ponekim prekidom veze u gradu, ali inače je solidan, i to mnogo bolji od iPhone-ovog. Stalak koji dobijate s njim je odličan, kompaktan i čvrst. Možete da rotirate ekran u landscape mod. Začudo, ta opcija nije automatski uključena na mobilnom telefonu, pa ćete morati da malo tražite po postavkama i da uključite "senzore". Najprijatnije iznenađenje pruža kamera rezolucije 5 megapiksela. Tako dobra kamera retko se viđa i na skupljim i boljim modelima, da ne govorimo o većem broju megapiksela.
Ovaj model je, što se toga tiče, izuzetak. Čak ni oblačno i tmurno vreme nije moglo da spreči kameru da napravi lepe fotografije sa živim bojama i dobrim fokusom. Softver kamere ima pristojan niz opcija, uključujući macro shot, panoramsku sliku, slikanje nekoliko slika zaredom i slično. Dakle, na mobilnom telefonu Nokia 6710 Navigator postoji mnogo dobrih stvari, osim njegovih ograničenih mogućnosti kao navigacionog uređaja. Treba još jednom pohvaliti to što u paketu dolazi stalak za automobil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar