U trendu

Nokia 7250: multimedijalni telefon po pristupačnoj ceni

Ako ste zainteresovani za slanje i primanje multimedijalnih poruka, a niste spremni da izdvojite preveliku sumu za telefon treće generacije, Nokia 7250 mogla bi da bude idealno rešenje za vas. Ovaj model po svojim karakteristikama pripada međufazi između druge i treće generacije – omogućuje korišćenje različitih multimedijalnih funkcija, ali ne može da prima i šalje video-zapise. Kamerom koja je ugrađena u telefon nećete moći da snimite „film“, ali ćete moći da napravite fotografije zadovoljavajućeg kvaliteta koje mogu da se šalju u obliku multimedijalnih poruka.

Iako mnogi telefoni nude mogućnost snimanja kvalitetnijih fotografija, rezolucija od 352 x 288 piksela, koja karakteriše model 7250, sasvim je dovoljna ako se ima u vidu da će se fotografije pregledati na ekranu mobilnog telefona, čija je rezolucija 128 x 128 piskela i koji prikazuje 4.096 boja. Za razliku od mnogih drugih modela koji takođe poseduju kameru, dizajn je kompaktan (telefon se ne rasklapa), a objektiv se nalazi na strani suprotnoj od one gde je tastatura, pa ekran služi za gledanje kroz objektiv. Uočljiva mana je kašnjenje do koga dolazi pre nego što se slika „uhvaćena“ objektivom pojavi na ekranu.

Odsustvo Bluetooth tehnologije za bežično povezivanje sa računarom može da izgleda kao mana, ali je infracrveni port, koji poseduje Nokia 7250, još uvek najbolje rešenje, jer je ovakav tip veze zastupljeniji kod prenosivih uređaja. Uz pomoć odgovarajućeg softvera, na telefon mogu da se prenesu melodije i slike sa računara, a one zatim mogu da se iskoriste prilikom slanja multimedijalnih poruka kao pozadina za desktop ili, ako je reč o MIDI fajlovima, kao pozivna melodija.

Korisna adresa:

  • Nokia 7250

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.