U trendu

Nova tehnologija sprečava širenje neprijatnih mirisa od smeća

Novi pristup koji su razvili kineski istraživači pokazao se efikasnim u kontroli neprijatnih mirisa stanica za pretovar otpada.

Stanica za transfer otpada je privremeno skladište u kojem se otpad sortira i šalje na deponiju ili postrojenje za reciklažu. Kućno smeće koje se raspada i povećanje temperature i vlage dovode do veće koncentracije smrada na stanici.

Ćiang Ning, stručnjak za kontrolu zagađenja vazduha sa Univerziteta Tongđi, rekao je da nova tehnologija koristi impulsno napajanje za formiranje područja za obradu plazme, prenela je Sinhua.

Ćang je objasnio da kada gas neprijatnog mirisa prođe kroz zonu plazme, dolazi do višestrukih reakcija oksidacije i redukcije, što smanjuje koncentraciju smrada i postiže bezbednu i zelenu emisiju bez mirisa.

Stanica za transfer otpada Tanghui u Điasingu, u istočnoj kineskoj provinciji Džeđiang, usvojila je tehnologiju dezodorisanja. Terenska inspekcija pokazuje da je smrad u svim operativnim zonama na stanici Tanghui znatno manji nego ranije, a inspektori nisu otkrili gotovo nikakav miris na licu mesta. Oko mesta nije bilo čulnog mirisa.

Prema podacima stanice Tanghui, tehnologija ima nisku potrošnju energije i malu površinu, laka je za rukovanje i zahteva manje ručnog održavanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar