U trendu

Novosti na Viberu – Od danas grupni čet kapaciteta za MILIJARDU korisnika

Viber, prva aplikacija za razmenu poruka, objavila je pokretanje Viber Zajednice (Communities), čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za četovanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmenjuje poruke i sve vrste sadržaja.

Trenutno stanje na tržištu je takvo da ograničava grupne četove na stotine ili hiljade korisnika, a sada Viber pruža korisnicima mogućnost da se na ovaj način povežu sa milijardu sagovornika iz celog sveta u jednom jedinom grupnom četu, navodi se u saopštenju kompanije Viber Rakuten.

Viber će takođe predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima Zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda – kako se one budu razvijale i postajale masovnije.

Novi članovi Viber Zajednice će imati pristup kompletnoj istoriji četova unutar tih Zajednica – i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na Viberu – GIFove, stikere, fotografije, video fajlove, kao i osnovni tekst.

U skladu sa Viber imperativom, koji podrazumeva privatnost sadržaja i bezbednost – jedino će imena članova Zajednice biti prikazana u četu, dok će njihovi lični brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova.

Superadministratori će kontrolisati uloge članova unutar Viber Zajednice – prihvatati i dodavati nove članove, promovisati ih do statusa administratora ili superadministratora, izbacivati ili blokirati članove, odlučiti da li će moći da učestvuju u razgovorima i da pozivaju nove članove da se priključe Zajednici.

Oni će moći i da odlučuju o aktiviranju funkcije za monetizaciju, u skladu sa sopstvenim poslovnim principima i ciljevima, na osnovu čega bi im Viber olakšao proces i podržao stvaranje prihoda putem aplikacije.

Aplikaciju Viber Zajednica su već aktivirali izabrani partneri. Fudbalski klub Olimpik Marseja putem ovog kanala komunicira sa svojim navijačima, nudeći im ekskluzivnu mogućnost da četuju sa zvezdama i upravom kluba. Takođe, digitalni servis za najam sadržaja OverDrajv kreirao je svoju Zajednicu kako bi putem Vibera upravljao lokalnim čitalačkim klubovima koje vode javne biblioteke širom SAD-a.

Viber Zajednice će od danas biti dostupne, u fazama, korisnicima Viber aplikacije širom sveta, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.