O čemu treba voditi računa kada koristite Fejsbuk

Dok se direktori Fejsbuka (Facebook) ne dogovore o boljim merama kontrole privatnosti svojih korisnika, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se sami zaštitite ako to već do sada niste uradili. U principu, trebalo bi da izbegavate sledeće situacije.
Korišćenje "slabe" lozinke
Prilikom biranja lozinke izbegavajte jednostavna imena ili reči i ne stavljajte broj na kraju. Kombinujte velika i mala slova, brojeve i znake. Lozinka bi trebalo da ima najmanje osam karaktera. Dobro je staviti brojeve ili znake u sredinu reči.
Unos datuma rođenja na profilu
Ovo ne bi trebalo da radite najviše zbog "kradljivaca" identiteta, kojima je svaka dodatna informacija dobrodošla.
Zanemarivanje korisnih opcija za kontrolu privatnosti
Ograničite pristup svojim fotografijama i ličnim informacijama. Koristite opciju blokiranja pristupa određenim osobama, ako je to potrebno. Broj telefona ili adresu uopšte ne unosite.
Unošenje imena svoje dece
Ne unosite imena svoje dece. Ako ih neko drugi unese, izbrišite.
Obaveštavanje da niste kod kuće
To je kao da pozivate lopova da vam provali u kuću. Ne obaveštavajte svoje "prijatelje" o tačnim datumima putovanja, letovanja, zimovanja. Strpite se dok se vratite, pa se onda pohvalite.
Omogućavanje da vas "stranci" pronađu
Kako biste sprečili da vas nepoznate osobe pronađu, u Search sekciji odeljka za podešavanje privatnosti izaberite opciju da samo prijatelji mogu da vas pronađu u rezultatima pretrage.
Dozvoljavanje deci da koriste Fejsbuk bez nadzora
Iako Fejsbuk zabranjuje pristup deci do 13 godina, deca ga bez problema koriste. Najbolji način da kontrolišete aktivnosti svog deteta na Fejsbuku je da postanete njegov prijatelj na toj mreži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.