U trendu

Oracle-ov dan dobrovoljaca

Oracle, najveći svetski proizvođač softvera specijalizovanog za e-business, proglasio je subotu 21. oktobar Oracle-ovim svetskim danom dobrovoljaca (Oracle Global Volunteer Day).

To znači da su se toga dana svi zaposleni u Oracle-u posvetili dobrovoljnom radu u svojim lokalnim zajednicama, darujući svoje vreme kako bi pomogli neprofitnim i humanitarnim organizacijama. Akcija je obuhvatila mnoge zemlje: SAD, Venecuelu, Australiju, Maleziju, Holandiju, Češku, Estoniju…

Karol Lam – Čin (Carole Lam – Chin), rukovodilac Oracle-ovog svetskog programa dobrovoljaca, izjavila je da kompanija smatra da novčane donacije nisu dovoljne, te stoga želi da neposrednim akcijama na lokalnom nivou dodatno pomogne organizacijama kao što su društva za borbu protiv raka, domovi za nezbrinutu decu, centri za podršku porodici, zajednice za lečenje bolesti zavisnosti i drugima.

U Holandiji, zaposleni u Oracle-u pridružili su se projektu Internet Networking, čiji je cilj povezivanje lokalne bolnice u Utrehtu sa školama, kako bi bolesna deca mogla da učestvuju u nastavi i dok su na lečenju. U Kaliforniji su, primera radi, obnovili sklonište za beskućnike, u Redmondu (inače, sedištu ozloglašenog rivala Microsoft-a) su posadili 10.000 stabala, a u Talinu, prestonici Estonije, učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.