Otkačeni miševi iz Japana

Kristalna kugla prikazana na slici neodoljivo podseća na ukras novogodišnjeg ili božićnog drveta (jelke) ili deo lajtšou uređaja u disko-klubovima, čija svetlost treperi u ritmu muzike. Njena namena, međutim, ne odgovara nijednoj od pomenutih pretpostavki. Nećete verovati, ali ova kristalna kugla je zapravo kompjuterski miš.
Kompjuterski miš ovako neobičnog izgleda proizvod je japanske kompanije Solid Alliance. Ta kompanija je poznata po neobičnim proizvodima i uvođenju novina u svet kompjuterskih tehnologija. Verovatno je razlog tom opredeljenju težnja da se razbije monotonija u radu s računarom uvođenjem neobičnih i atraktivnih detalja. Zbog toga je ova kompanija dizajnirala tri neobična kompjuterska miša koji svetle i čija svetlost neprekidno treperi u ritmu aktiviranja njihovih tastera.
Uz neobičan izgled miševa idu i za naše pojmove isto tako neobična imena. Po hronologiji pojavljivanja prvi od ovih svetlećih modela je ChoiWara Mouse L. On je u obliku srebrne kugle s ukrasima od plavog kristala. Nasledio ga je novi miš – kugla pod nazivom ChouWara Mouse Spider. Sličnog je dizajna, ali sa sjajnim ukrasima u obliku pauka. Na kraju, najnoviji miš je u obliku kristalne kugle (prikazan na slici), a naziv mu je ChoicaWadeco Mouse.
Pri predstavljanju svetlećih miševa kompanije Solid Alliance, kakve dosad sigurno niste imali prilike da vidite, nije precizirano kada će se ovi modeli komercijalizovati, niti su dati podaci o ceni kada se oni budu našli u prodaji. Jedino na Internetu postoji podatak o eventualnoj ceni „spajder-miša“ (s foruma ljubitelja neobičnih kompjuterskih „sitnica“). Po tom izvoru, ona iznosi 131 dolar, tako da bi trebalo očekivati (pod uslovom da je podatak verodostojan) da će drugi modeli imati sličnu cenu.
Reakcije na pojavu ovih miševa bile su različite – od oduševljenja do podsmeha. Oduševljenje su pokazali najmlađi, njima su se bleštave i treperave kugle učinile atraktivnim i uzbudljivim. Većina odraslih skeptično je komentarisala atrakciju ove vrste. Zaključak koji bi se mogao izvesti je da ovi neobični miševi i nisu namenjeni pristalicama klasičnog i stereotipnog, već upravo ljubiteljima novih i neobičnih ideja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.