U trendu

Otkrivena prevara: Evo kako Fejsbuk krade na milione video pregleda (Video)

Iz Fejsbuka je nedavno stigla vest kako se na društvenoj mreži pogleda preko 8 milijardi video snimka dnevno, i to bi bilo zaista impresivno da nije izašao i podatak kako je 17 milijardi pogleda „ukradeno“ sa Jutjuba samo u prvoj četvrtini 2015.

Na taj način se „kradu“ video snimci sa Jutjuba kako bi isti postali viralni na Fejsbuku. Algoritam je namešten tako da se uploudani video na FB-u direktno povezuje s YT-u, tako da bi se u isto vreme moglo prikazati maksimalan broj oglasa.

Vara se i na pregledima videa, jer se smatra kako je video „pregledan“ čak i ako samo pustimo video da traje 3 sekunde i još je na nečujnoj opciji. Tako da kada pregledate novosti na svom zidu i naletite na video na koji niste kliknuli, i ako zastanete na 3 sekunde, ta informacija će se brojati kao pregledana.

Zato gledaoci pregledavaju svega 21% video snimka na Fejsbuka, dok se na Jutjubu zadržavaju čak 86%. Kvalitetan sadržan na internetu zahteva kreativnost, vreme i ljubav inače su na dobitku oni koji su video „ukrali“, a to je svakako Fejsbuk.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.