U trendu

Počinje Hakaton 2015 – dvodnevni maraton dobrih ideja

Otvoreni podaci državnih institucija biće uobličeni u kreativne i korisne mobilne i veb aplikacije na Hakatonu 2015 – dvodnevnom takmičenju koje se od danas do 6. decembra održava u prostorijama domaće IT zajednice StartIt.

Na tom takmičenju okupiće se IT aktivisti, dizajneri i programeri…

Aplikacija uz pomoć koje će posetioci moći da utvrde najpre svoju tačnu lokaciju, zatim i precizan stepen zagađenja na mestu na kojem se nalaze, digitalnu mapu crnih tačaka u saobraćaju u Beogradu – udesa sa brojem učesnika nezgode, tačnim datumom i vremenom, kao i informacije o školama i fakultetima, samo su neka od rešenja za upotrebu otvorenih podataka koja će učesnici razvijati u toku takmičenja.

Učesnici će biti podeljeni u timove, i imaće priliku da osmisle i programiraju svoje aplikacije.

Nakon dva dana kreativnosti i maratonskog rada, skup će biti završen ocenama žirija i proglašenjem tri najbolja tima koja su se posebno istakla svojim rešenjima, dodaje se u saopštenju.

Najbolja rešenja Hakatona biće predstavljena na konferenciji „Otvoreni podaci za efikasnost, odgovornost i razvoj“ u utorak, 8. decembra, u beogradskom hotelu Crowne Plaza, saopštili su organizatori takmičenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar