U trendu

Pošta Srbije nabavila prvih pet dostavnih električnih automobila

Pošta Srbije danas je saopštila da je nabavila pet malih dostavnih vozila – „kvadova“, na električni pogon.

Njima će se poštanske pošiljke dostavljati u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada.

Ti automobili zbog svojih malih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje.

Vozila će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljki, paketa, EMS pošiljki, keš-ekspresa, telegrama i uputnica.

„Ovo je samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima obeležavamo 180. godišnjicu Pošte Srbije i ponosni smo što medju prvima uvodimo ekološka rešenja i standarde“, kazala je vršiteljka dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović.

Istakla je da „osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvodjenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u ‘zelenim’ rešenjima“ i da se nabavkom električnih automobila podiže dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama.

„Ne zaboravljamo ni ruralna područja za čije nepristupačne terene očekujemo isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca“, najavila je Mira Petrović.

Dodala je da nabavkom prvih pet „elektromobila“, Pošta Srbije nastavlja inovacije svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, i započinje širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.