Povratak u budućnost: Stiže „ajfon X“ koji će vam kuvati kafu i zaključavati stan! (video)

Kompanija Apple preduzela je sve neophodne mere i poslušala savete svojih stručnjaka prilikom izrade novog modela „ajfona“, tako da će, prema nekim najavama, ovo biti njihov najbolji model ikada.

Direktor Apple-a Tim Kuk potvrdio je da će se uskoro na tržištu, tačnije od septembra, pojaviti „nezamislivo“ dobar model „ajfona“.

Izvori bliski kompaniji otkrivaju da novi model neće imati broj već slovo/znak „X“ te da će imati dvojni zakrivljeni OLED ekran, kao i da će ceo biti izrađen od stakla!

Imaće i bolju kameru a po prvi put na telefonu neće fizički biti tipke „home“.

„Kada govorimo o pametnom telefonu, mi smo i dalje na početku. To je realnost. Smatram da su mogućnosti ogromne. Mobilni telefon svake godine postaje sve važniji u životima ljudi i oni sve više stvari rade s njim“, rekao je Tim Kuk ne želeći da otkriva ništa o „ajfonu X“.

Ipak, evo šta će sve uskoro biti moguće sa novim „ajfonom“ – korisnici bi mogli ujutro uz pomoć njega mogli da skuvaju kafu, upale svetlo u stanu, zaključaju vrata i snize temperaturu stana kada odlaze iz njega. Sve će to biti moguće uz pomoć digitalnog asistenta pod imenom „Siri“ koja će služiti za automatizaciju života korisnika.

Nema nikakve dileme da je „Siri“ Apple-ov odgovor na Samsungov „Bixby“ koji će doći uz „Galaxy S8“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.