U trendu

Prvi predserijski NEV Folksvagen Anhui sišao sa proizvodne linije

HEFEJ – Prvo predserijsko novo energetsko vozilo (NEV) Folksvagen Anhui sišlo je u sredu sa proizvodne trake u Hefeju, glavnom gradu istočne kineske provincije Anhui, saopštila je kompanija.

Masovna proizvodnja njegovog prvog novog energetskog modela zakazana je za 2023. godinu, rekao je Ervin Gabardi, izvršni direktor Folksvagen Anhui, prenosi Sinhua.

Sa sedištem u Hefeju, Folksvagen Anhui je prvo zajedničko preduzeće Folksvagen grupe u Kini koje se fokusira na istraživanje i razvoj i proizvodnju NEV-a, jedne od vodećih industrija u prestonici.

Ukupna investicija u projekat NEV kompanije verovatno će dostići 23,1 milijardu juana (oko 3,3 milijarde američkih dolara), rekao je Gabardi, dodajući da kompanija nepokolebljivo nastoji da implementira svoju razvojnu strategiju “U Kini, za Kinu”.

Od 260 proizvodnih dobavljača Folksvagen Anhuija koji su već prisutni, 37 dobavljača se preselilo u Hefej radi ulaganja po prvi put. Do kraja ove godine, kompanija će otvoriti 2.300 radnih mesta u Hefeju, a očekuje se da će broj zaposlenih premašiti 3.500, od kojih će 1.300 biti inženjeri za istraživanje i razvoj.

Podaci pokazuju da je u prvih deset meseci 2022. proizvodnja NEV-a u Hefeju porasla za 91,75 odsto na godišnjem nivou, a očekuje se da će godišnja proizvodnja dostići 260.000 jedinica, što je povećanje od 80 odsto na godišnjem nivou.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar