Puštena beta 1 verzija Whistler-a

Microsoft je prošle nedelje objavio prvu beta verziju sledećeg izdanja Windows-a čije je radno ime Whistler i koja će označiti kraj familije operativnih sistema Windows 9x. Beta verzija Whistler-a, prvog operativnog sistema u koji će biti uključene komponente nove kompanijske strategije .net, poslata je na adrese 200.000 beta – ispitivača.

Međutim, zvaničnici kompanije poručuju da će tek Whistler-ov naslednik, operativni sistem čiji je codename Blackcomb, biti prvi proizvod sa zamašnijom implementacijom .net tehnologije. Planirano je da se Whistler pojavi u prvoj polovini sledeće godine, a Blackcomb godinu dana posle njega. Microsoft-ov Whistler kombinuje kod Windows-a 2000 i Windows-a 9x, čija je poslednja verzija Windows Me.

Prošle nedelje, Microsoft je objavio i drugu beta verziju paketa Office 10 (posle 9x/2000 nomenklature, kojom su bile označene verzije Word-a 7, 8 i 9, Microsoft se vraća starom sistemu označavanja), čija se konačna verzija takođe očekuje u prvoj polovini sledeće godine. Drugoj beta verziji je dodato prepoznavanje govora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.