RATEL: Telenor najbolja mobilna mreža u Srbiji

Telenor je danas saopštio da je drugo nezavisno merenje kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji koje je sprovela Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pokazalo da Telenor ima najbolju mobilnu mrežu u Srbiji, najbolju 4G mrežu, najbolju 3G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa.

„Telenor ima najbolji ukupan rezultat u benchmarking kampanji sprovedenoj 2018. godine“, navodi se u RATEL-ovom merenju Mobilne mreže u Srbiji (2018 Benchmark).
 
Telenor nastavlja da bude najveća i najkvalitetnija 4G mreža u Srbiji i ima najbolji rezultat koji pokazuje nivo 4G signala u sve tri kategorije: u velikim  i malim gradovima, kao i duž puteva.

Prema RATEL-u, izmeren je najviši nivo 4G signala u zemlji, što omogućava široku pokrivenost stanovništva i pouzdanu internet konekciju.
 
Telenor ima najveći udeo merenja sa odličnim nivoom 3G signala, najkvalitetnije iskustvo interneta i govornog servisa, ostvario je najbolje rezultate na Web Browsing merenjima zbog stalne dostupnosti interneta korisnicima i najvišeg procenta realizovanih internet sesija, navodi se u saopštenju.

Takodje, Telenorov govorni servis je izmeren kao najkvalitetniji što potvrdjuju najviši procenat uspešnosti realizovanih poziva i najviši kvalitet govornog signala u velikim i malim gradovima.

Telenor Srbija deo je Telenor grupe, jednog od najvećih svetskih mobilnih operatora koji ima 174 miliona korisnika na 12 tržišta.

Ta kompanija ima više od 100 prodavnica širom Srbije, oko 800 zaposlenih i pokriva celokupno stanovništvo Srbije brzim mobilnim internetom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.