Rešavanje problema usporenja veze ka Internetu

Da li vam se desilo da vam se modem ponekad totalno "zamrzne" i da nema nikakvog protoka informacija ka modemu i od modema u intervalima. Jednostavno, dolazi do neobjašnjivog pauziranja u protoku informacija. Postoje brojni mogući razlozi, a kao prvi mogući postavlja se eventualno instalirana mrežna kartica. Da li slučajno na vašem računaru imate instaliranu (neiskorišćenu) mrežnu karticu?

Ukoliko imate karticu, "onesposobite" (disable) ovaj uređaj putem Control Panel-a. Takođe, pored navedenog, u ovakvim slučajevima može da pomogne i sledeće podešavanje (informaciju smo pronašli na sajtu Stiva Vajnograda (Steve Winograd), lokacija – http://www.sohointer.net/winograd/faq.htm, gde inače možete pronaći dosta razjašnjenih problema iz oblasti mreža):

  • Unutar podešavanja vaše mrežne kartice dodajte IP adresu (10.1.1.1) ili (192.1.1.1), kao i IP masku (255.255.255.0). Za one koji su na lokalnoj mreži preporučuju se IP adrese (192.168.0.1) i maska (255.255.255.1).
  • Da biste ovo uradili, idite u Control Panel i izaberite Network. Zatim izaberite protokol TCP/IP i kliknite dugme Properties i na kraju pređite na karticu IP Address, te unutar sekcije Specify an IP address unesite gornje adrese.

Ukoliko vaš sistem radi na Windows 2000 operativnom sistemu, onda ispratite sledeće korake radi dodeljivanja statične IP adrese unutar podešavanja Local Area Connection:

  1. Otvorite Network Connection, a zatim i Local Area Connection.
  2. Unutar Local Area Connection, kliknite Properties, pa zatim dvostruko kliknite Internet Protocol (TCP/IP).
  3. Potvrdite polje za potvrdu Use the following IP Address.
  4. Unesite IP adresu 192.1.1.1 i masku 255.255.255.0.
  5. Kliknite OK.

Ukoliko vam ova uputstva ne pomognu, posetite Stivov sajt ili pošaljite upit na jednu od Microsoft-ovih tematskih grupa koje se bave mrežama i umrežavanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.