Ruže u bojama duge

Ima li lepšeg prazničnog poklona za dame od buketa cveća? A ako su to ruže prelepih boja? Što je ponuda boja bogatija, teže je napraviti pravi izbor i pogoditi ukus dame kojoj je poklon namenjen. Međutim, s ružama na ovoj slici taj problem se neće pojaviti, s obzirom na to da svaki od ovih cvetova krasi čitav spektar prelepih boja.
Iako su ruže na ovoj slici prave i prirodne, a njihove boje takođe prirodnog porekla, ovakva kombinacija boja u samo jednom cvetu nikako nije mogla biti u potpunosti prirodna. Ove ruže su plod otkrića jednog maštovitog čoveka, koji je došao na ideju da u jednom ružinom cvetu ponudi ukupno sedam različitih boja. Boje su izdvojene iz originalnih prirodnih biljaka i ubrizgane kao pigment ružama. Pri tom su korišćene hipodermične igle, kako bi se u površinski sloj svake latice ubrizgala po jedna od sedam boja – žuta, narandžasta, zelena, plava, ciklama, ljubičasta ili tamnoplava.
Čovek koji je došao do ove ideje je Holanđanin Peter van de Verken (Peter van de Werken), vlasnik kompanije River Flowers. On je u pomoć pozvao nauku – hemiju, a njegovu ideju prihvatila je i realizovala holandska kompanija Happy Colors. Ova kompanija je otpočela s proizvodnjom ovih prelepih ruža, a pored ruža, ona proizvodi i druge vrste cveća u duginim bojama. Cveće je ponuđeno u različitim aranžmanima, zavisno od prilike i namene za koju se kupuje. U svakom slučaju, idealno je za one koji žele da njihovi pokloni budu neobični i originalni.
Kompanija Happy Colors prvi put je izložila svoje proizvode pre godinu dana na sajmovima cveća, najpre u San Francisku, a zatim i u Amsterdamu. Nakon toga ono se pojavilo u prodaji početkom 2007. godine (oko Dana zaljubljenih). Usledila je zatim sve bogatija ponuda i prodaja u različitim delovima Evrope i sveta, pri čemu cena jedne ruže iznosi oko 10 dolara. Mora se priznati da to zaista nije mnogo za ove prelepe kombinacije duginih boja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.