Sony Ericsson T630: telefon sa ogledalcetom

Ove jeseni kompanija Sony Ericsson predstavila je dva nova modela – naslednike vrlo uspešnih telefona sa oznakama P800 i T610. O modelu P900 već je bilo reči u ovoj rubrici, a slično njemu, i model T630 donosi mala, ali vrlo značajna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika. Telefon T630 ima ugrađenu kameru čiji objektiv se nalazi na zadnjoj strani telefona. Pošto T630 nije preklopni model, ekran telefona na prednjoj strani služi i za gledanje kroz objektiv i za snimanje fotografija. Ono što odmah upada u oči kada pogledamo zadnju stranu, jeste malo ogledalo koje se nalazi ispod objektiva, a koje služi za snimanje autoportreta.

Kao i kod modela P900, i u ovaj telefon ugrađena je tehnologija QuickShare, koja je postala zaštitni znak kompanije Sony Ericsson i koju su i korisnici proglasili za najbolju kada je u pitanju snimanje fotografija pomoću mobilnih telefona i njihovo slanje; zahvaljujući upotrebi ove tehnologije, smanjen je broj koraka potrebnih za snimanje i slanje fotografija. Ekran koji prikazuje 65.000 boja dobar je ne samo za pregledanje fotografija koje su snimljene ili preuzete sa mreže ili računara već i za igranje igara: njih u ovom trenutku ima preko 100 na sajtu kompanije i korisnici će moći da ih preuzimaju od početka naredne godine, kada će se telefon pojaviti na tržištu.

Jedna od novina je opcija Music DJ, jednostavni četvorokanalni sekvencer koji će omogućiti korisnicima pravljenje pozivnih melodija. Pomoću četiri dostupna kanala moguće je kombinovati bas, zvuk ritam-mašine i više različitih tonova u sazvučju (melodije su polifone). Novost je i aplikacija pod imenom „My friends“, koja predstavlja novinu kada su mobilni telefoni u pitanju. Pomoću nje može se sastaviti lista poznanika s kojima može da se kontaktira na jednostavan način – pomoću SMS ili MMS poruka, elektronskom poštom, ili da se sa njima ćaska onako kako to već dugo rade korisnici kompjutera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.