U trendu

Sony-jev novi player – potpuno novo muzičko iskustvo!

Sony je predstavio novi digitalni muzički player, za koji korisnicima garantuje potpuno nov i do sada neviđen muzički ugođaj, uz – i doslovno – “pune uši” muzike. Čudo “vokmenske” tehnologije se zove NW-E8P i prodaje se u Japanu od 21. aprila; na prvi pogled izgleda kao augmentisani aparat za nagluve, ali, podrobnije osmotren, odaje utisak prefinjenog i sofisticiranog dizajna.

Kači se oko uveta i, zapravo, predstavlja dodatak za Sony player-e iz serije Network Walkman koji koriste ATRAC3 sistem za kompresiju.

Opremljen je sa 64 MB memorije, što je dovoljno za 80 minuta muzike standardnog kvaliteta (snimljene gustinom podataka od 105 kilobita u sekundi), 60 visokog (brzinom od 132 kb/s) ili 120 minuta muzike niskog kvaliteta (brzinom od 68 kb/s).

Sam player, kao i prateći softver za računar imaju sistem zaštite od kopiranja MagicGate. Player ne podržava .mp3, niti bilo koji drugi digitalni muzički format izuzev sopstvenog, tako da svaki sadržaj koji se želi slušati prvo mora biti preveden u ATRAC3 format.

Svaka slušalica je teška po 45 grama, što znači da nema šanse da spadne sa uva. Sa računarem se povezuju putem USB kabla, a četiri alkalne baterije dovoljne su za sedam časova slušanja muzike.

Cena ovog uređaja je oko 320 dolara.

Za dodatne informacije, možete pogledati i www.walkman.sony.co.jp/webcm/network/e8p/index.html.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.