U trendu

Sporazum Kine i Južne Afrike o međunarodnom programu istraživanja Meseca

Svemirske agencije Kine i Južne Afrike potpisale su memorandum o razumevanju o saradnji na programu Međunarodne stanice za istraživanje Meseca, saopštila je Kineska nacionalna uprava za svemir.

Memorandum o razumevanju, kojim se obeležava zvanično učešće Južne Afrike u tom programu, potpisali su početkom meseca kineski ambasador u Južnoj Africi Čen Sijaodong u ime Kineske nacionalne uprave za svemir i Humbulani Mudau, šef Južnoafričke nacionalne svemirske agencije, prenosi agencija Sinhua.

Učešće Južne Afrike u programu pokazuje da se njena saradnja sa Kinom proteže od oblasti svemira blizu Zemlje do Meseca i istraživanja dubokog svemira, što će doprineti napretku svemirske nauke o svemiru i tehnologije, navodi se u saopštenju.

Dve strane će ostvariti široku saradnju u demonstraciji, inženjerskoj implementaciji, radu i primeni, obrazovanju i obuci za Međunarodnu stanicu za istraživanje Meseca.

uz to, u okviru saradnje zemalja bloka BRIKS na konstelaciji satelita za daljinsko istraživanje, dve svemirske agencije sarađuju na razmeni i primeni podataka prikupljenih na daljinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar