U Nišu pronađena „kosmička vrata“, NASA zna za prečicu do svemira!

Grupa stranih i domaćih „naučnika“ ispitivaće narednih meseci „vodu, zemlju i vazduh“ Niša i okoline kako bi pronašli tačku koja ima figurativni naziv „kosmička vrata“.

To parče niške zemlje je, kako tvrde, deo „kosmičkog levka“, što predstavlja putanju gde talasi sto puta brže putuju od zemljine kugle do kosmosa, piše portal „A1 info“, prenosi Sputnik.

Kao prethodnica tom timu, u Nišu se ovih dana ponovo, nakon 15 godina, našao rođeni Sarajlija, Đorđe Špirić Frakson, „naučni istraživač paranormalnih“ pojava, koji je inicijator istraživanja.

„Skica po kojoj sam ustanovio da se baš na ovom mestu nalaze kosmička vrata potiče iz NASA-e, koja je posle istraživanja došla do ovog zaključka. Cilj istraživanja je da se pronađe najidealnije mjesto na zemlji gde se leče mentalna oboljenja kao što su razne fobije, strahovi, posledice raznih stresova i slične pojave“, priča on, prenosi Avaz.

Foto: Pixabay/geralt

Špirić će, kako pojašnjava, po skici iz NASA-e pokrenuti timsko istraživanje u gradu i okolini, gdje bi trebalo da pronađu parče niške zemlje „gdje planeta Zemlja zapravo ima najbržu, najfleksibilniju talasnu komunikaciju sa kosmosom, a što predstavlja najdjelotvornije mjesto za liječenje fobija i sličnih oboljenja“.

On je dodao kako će u Niš sledeće nedelje doći jedan uticajan američki istraživač kako bi počela merenja.

„Za dolazak u Niš sam imao podršku nekoliko naučnih istraživača, a najviše mi znače reči Kena Baklana, profesora koji ispituje uticaje magneta“, rekao je Špirić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.