U trendu

Za mlade (i ne samo za njih) od Sony Ericsson-a

Kompanija Sony Ericsson predstavila je 13. juna (kod nas 14. juna) nove modele svojih mobilnih telefona koji će startovati u trećem i četvrtom kvartalu ove godine. U pitanju su četiri atraktivna modela sa oznakama J210, Z520, S600 i K608. Prvi i poslednji navedeni model su nešto klasičnijeg izgleda, pa se može reći da su univerzalni – namenjeni korisnicima „od šest do 66 godina“, dok ostala dva modela po izgledu i karakteristikama (opcijama) odgovaraju interesovanju i zahtevima pre svega mladih ljudi.

Sony Ericsson J210 je klasičan mobilni telefon, ali solidnih karakteristika. Ponuđene su dve varijante – J210c za kinesko i J210i za ostala tržišta. To je 3-band mobilni telefon (900/1.800/1.900 MHz), naslednik prethodnog modela – J200. Namenjen je korisnicima kojima je komuniciranje prioritet – glasovna komunikacija, SMS, EMS i MMS poruke. Ima sjajan kolor ekran sa 65.000 boja i sa rezolucijom 128 x 128 piksela. Nisu izostavljene ni ostale uobičajene opcije – kalendar, adresar sa 200 unosa, kalkulator, alarm i druge opcije neophodne za uspešno privatno i poslovno komuniciranje.

Sony Ericsson Z520 je preklopni model srednje klase, naslednik modela Z500. Njegov spoljni izgled može se menjati preklapanjem, tako da dobila vrlo atraktivan stilizovan oblik malih dimenzija (pogodan za nošenje u torbici ili džepu). Za razliku od prethodnog modela iste serije (Z500) ima Bluetooth adapter, dok je od njega „zadržao“ kameru VGA rezolucije. Ekran mu je TFT LCD sa dijagonalom 1,8 inča. Sadrži 16 megabajta memorije, što obezbeđuje dovoljno prostora za smeštaj slika, video-inserata, muzike. Biće dostupan u različitim bojama (plava, zelena, narandžasta, roze, žuta). Zahvaljujući tim karakteristikama, upravo nudi opcije atraktivne mladim ljudima, pre svega osobama ženskog pola.

Model Sony Ericsson S600 takođe je namenjen mladima, ali pre svega ljubiteljima video-igara i muzike (dok je glavni argument prethodnog modela namenjenog mladima dizajn). Ima i funkciju FM radio-prijemnika, kao i ugrađenu kameru sa rezolucijom 1,3 megapiksela. Njegov ekran prikazuje sliku sa 262.000 boja, pri čemu se može koristiti i u horizontalnom i u vertikalnom položaju. Poslednji od navedenih modela – Sony Ericsson K608, jeste telefon treće generacije mobilnih mreža (3G, UMTS). Omogućava video-pozive, video-konferencijsku vezu i brzo preuzimanje muzike, igara, video-inserata i drugih multimedijalnih sadržaja. Ekran mu je istih dimenzija i karakteristika kao kod prethodnog modela, takođe ima funkciju muzičkog plejera i FM radija, ali mu je memorija (zbog multimedijalnih sadržaja) od svih prethodnih modela najveća – iznosi 32 megabajta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.