U trendu

15 apsolutno jednostavnih trikova sa aluminijumskom folijom koje svaka domaćica treba da zna

Mislite da je aluminijumska folija samo za umovanje sendviča? Pripremite se za iznenađenje!

Aluminijumska folija nije samo za čuvanje hrane, već prava magija za dom. Sa ovim trikovima ćete vladati u svom domu – i sa nečim što uvek imate pri ruci u kuhinji, prenosi Citymagazine.si.

Predstavljamo vam 15 genijalnih i zabavnih načina korišćenja aluminijumske folije koji će izazvati malu revoluciju u vašem domu.

1. Čišćenje roštilja: Ako ste mislili da je aluminijumska folija samo za pakovanje i čuvane namirnica, razmislite ponovo. Napravite lopticu od folije i upotrebite je za borbu protiv podmukle rđe i ostataka zagorelog roštilja. Ko bi rekao da je najbolje oružje protiv prljavštine upravo u vašoj kuhinjskoj fioci.

2. Za oštrenje makaza: Da li su vaše makaze tupe? Ne brinite, aluminijumska folija dolazi u pomoć! Presavijte, isecite i voila – makaze su kao nove. Možda neće raditi za vaš ljubavni život, ali je kao magija za makaze.

3. Pomoć pri peglanju: Aluminijumska folija ispod daske za peglanje? Da, dobro ste čuli. Sa njim ćete peglati brže od Supermena u njegovom najboljem danu. Folija reflektuje toplotu tako da peglate sa obe strane istovremeno – vreme peglanja je upravo prepolovljeno.

4. Zaštitna barijera: Koristite foliju kao štit za prosipanje dok stvarate ili slikate. Nema više mrlja od boje na novom kauču.

5. Pravljenje levka: Zaboravili ste levak? Aluminijumska folija vas štedi. Razvijte ga u konusni oblik i već možete sipati tečnosti kao profesionalac.

6. Zamena za baterije: Nema pravih baterija? Nema problema. Aluminijumska folija dolazi u pomoć. Popunite prazninu između baterija i bićete ponovo spremni za akciju. Kome treba prodavnica kada imate aluminijumsku foliju?

7. Pojačavanje Wi-Fi signala: Vaš Wi-Fi signal je slab kao vaša jutarnja kafa? Folija može pomoći! Oblikujte ga u parabolični reflektor i uživajte u jačem signalu. Internet, dolazimo!

8. Za čišćenje nakita: Vaš nakit više nije sjajan? Folija, soda bikarbona i so su vaši novi najbolji prijatelji. Srebrni nakit će blistati kao vaša budućnost.

9. Za čišćenje posuđa: Isto kao i roštilj, folija takođe može očistiti lonce. Zgnječite, trljajte i gledajte kako se prljavština topi pred vašim očima.

10. Za svežinu banana: Da li banane sazrevaju prebrzo? Umotajte stabljike u foliju i kupite sebi malo vremena. Magična retardacija koju bi mnogi ljudi želeli u stvarnom životu.

11. Zaštita ivica kolača: Nema više zagorenih ivica na vašoj savršenoj piti. Aluminijumska folija je kao lični telohranitelj za vašu pitu. Samo umotajte ivice i vaša pita će preživeti pečenje bez izgorevanja.

12. Napravite sami olovku za ekran osetljiv na dodir: spasiće vaše prste od neprijatnog trljanja po ekranu. Umotajte običnu olovku u foliju i postanite tehnološki čarobnjak. Upozorenje: ne očekujte da će olovka raditi na papiru.

13. Sprečavanje statike u mašini za sušenje: Da li ste umorni od toga da vam odeća klizi po koži nakon sušenja? Zgužvana loptica folije u sušilici će rešiti problem. Ko je znao da je rešenje za statiku tako jednostavno?

14. Protiv curenja voska sa sveće: Folija za zaštitu vašeg stola od kapanja voska. Zamotajte bazu sveće i recite zbogom mrljama od voska.

15.  Zaštita biljaka: Da li je vašim biljkama potrebna zaštita od insekata? Koristite foliju. Takođe je odlično za preusmeravanje sunčeve svetlosti na one stidljive biljke koje se plaše sunca

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar