2 PRINCIPA slavne MARI KONDO: Samo ovako očišćen dom menja život na bolje!

Može li čišćenje vašeg doma čudesno promeniti vaš život? Japanski stručnjak za sređivanje Mari Kondo obećava: ako ste spremni za velike promene, rezultat čišćenja biće pravo čudo.

Za dušu i telu je lekovita čista i raspremljena kuća. To mogu da osete samo one osobe koje imaju naviku da svoj dom drže urednim.

Bacanje ili darivanje od viška stvari, oslobađa čoveka! Raspremljen i slobodan dom, čini da se čovek oseća veselo i slobodno.

Japanski stručnjak za uređenje doma Mari Kondo je napisala knjigu o sređivanju kuće, klasifikaciji stvari, odbacivanju suvišnog koja je 2014. godine proglašena za knjigu godine. Objavljena je 13 puta i prodata u 2 miliona primeraka. Zašto vam nabrajamo ove brojke? Zato da shvatite koliko ljudi znaju da čista kuća menja život.

2 ključna pravila za sređivanje doma Mari Kondo:

1. Samo one stvari koje srce ispunjavaju radošću treba zadržati – sve ono što vam se ne dopada -bacite, pa makar bilo vredno čitavo bogatstvo!

2. Čistite stvari prema kategorijama! Na primer: jedan dan raspremate samo obuću. Bacate što treba baciti, poklanjate što je za poklanjanje. Raspoređujete po sezoni ono što se nosi i ono što čeka narednu sezonu. Drugi dan raspremate samo odeću. Treći dan samo knjige i td.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.