U trendu

3 najbolja načina za izbeljivanje veša bez hemije: Ove sastojke već imate u kući

Da li želite da vam veš ponovo bude beo?

Predstavljamo vam 3 najbolja načina za izbeljivanje veša bez korišćenja hemije.

Soda bikarbona takođe deluje kao izbeljivač

Soda bikarbona je hemijski vrlo slična prašku za pranje veša pa se zato može koristiti na sličan način.

Soda je prirodni ublaživač neugodnih mirisa, tako da vaša odeća ne samo da će biti svetlija, nego će i oni imati vrlo sveži miris. Ona je takođe i blag antiseptik, pa će vaša odeća ali i veš mašina će biti zaštićena od bakterija.

Dodajte alkoholno sirće u mašinu tokom pranja

Sirće bi vam trebalo biti najbolji prijatelj što se tiče vaše odeće. Od izbeljivanja odeće i uklanjanja mrlja i neželjenih mirisa, sirće može stvarno učiniti mnogo toga kad je odeća u pitanju. Za izbeljivanje bele odeće, napravite mešavinu od 1/4 šoljice soka od limuna sa 1/2 šoljice destilovanog belog sirćeta. Ova mešavina je idealna alternativa za izbeljivač.

Natopite odeću u limunovom soku

Sok od limuna izvrstan je izbeljivač koji beloj odeći daje novi sjaj, a tako ujedno i nema rizika od preteranog izbeljivanja, kao što to slučaj kod sredstva za izbeljivanje. Umešajte pola šoljice limunovog soka u oko 3,5 litre vruće vode.

Kada se pomeša, dobro promešajte i ostavite da odeća u njoj stoji jedan sat ili preko noći. Kada izvadite odeću iz mešavine, ostatak mešavine sipajte u mašinu i operite odeću kao i inače.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.