U trendu

3 stvari koje ne smete imati u svom domu: Blokiraju pozitivnu energiju i donose lošu sreću

Feng Shui je o promeni tokova energije za pozitivan život u kući. Naučite kako da stvorite pozitivnu energiju u svom domu i odbranite se od nesreće.

Moderan pristup dizajnu enterijera uključuje ne samo estetske, već i energetske aspekte. Feng šui, drevna kineska umetnost uređenja prostora, je način da se optimizuje protok pozitivne energije u kućnom okruženju. Koristi razne dekorativne predmete koji nisu samo vizuelno privlačni, već služe i kao sredstvo za uspostavljanje novih energetskih tokova, preusmeravanje vitalnosti i aktiviranje harmonije u prostoru, prenosi Citymagazine.si.

Kako uspostaviti pozitivnu energiju u domu

Prilikom odabira umetničkih dela i dekoracije, ključno je razumeti princip pet elemenata i orijentaciju prema stranama sveta. Preporučujemo da se opremite ukrasima koji odgovaraju vašim ličnim preferencijama i psihologiji, što će vam pomoći da vratite ravnotežu u prostoriji.

Fokusirajući se na vizuelnu privlačnost i pozitivne vibracije, možete stvoriti dom koji nije samo lep, već i energetski bogat.

Uklanjanje negativnih elemenata

Kroz umetnička dela možemo osetiti pravo stanje umetnikove ličnosti i emocija. Ukoliko na zidovima primetite motive koji promovišu agresiju, tugu i nelagodu, bez obzira na njihovu umetničku vrednost, preporučuje se da ih odmah uklonite. Ističemo važnost povezivanja sa umetničkim delima, jer ona mogu imati značajan uticaj na vaše emocionalno blagostanje.

Elementi koji nikako ne smeju da se nađu u kućnom okruženju

Dok svaki pojedinac izražava sopstvenu umetničku viziju, neki motivi se ne preporučuju prema principima Feng Shuija.

Uklonite sledeće predmete:

  • maske afričkih plemena
  • oružja
  • plišane igračke
  • slonove kljove
  • slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja
  • sušeni i plastični cvetni aranžmani
  • bilo šta što podseća na propadanje i smrt

Postavljanje umetnina u prostoru

Preporučujemo postavljanje pozitivnih motiva u dnevni boravak i trpezariju, gde se porodica često okuplja. Budite pažljivi kada birate umetnička dela za spavaću sobu, radnu i dečiju sobu, jer ovi prostori mogu zahtevati različite energetske vibracije.

Predsoblje je odlično mesto za postavljanje slika sa pozitivnim vibracijama koje dočekuju goste raširenih ruku.

Aktivacija pojedinih sektora

Svaki deo kuće ima svoju energetsku prirodu i može uticati na različite oblasti života. Istočni sektor, povezan sa elementom drveta, treba da bude obogaćen zelenilom, drvećem i motivima izlaska sunca kako bi se podstakao rast porodice.

Zapadni i severozapadni zid, koji podržava kreativnost i prijateljstvo, idealni su za motive jezera, jeseni i žitnih polja. Sever, koji simbolizuje razvoj karijere, treba da sadrži slike mora, vodopada i zimskih pejzaža. Jugozapad, koji predstavlja odnose, može biti ukrašen romantičnim motivima. Severozapad, povezan sa elementom Zemlje, treba da sadrži slike planina i mapu sveta.

Simboli za pojedinačne sfere života

Kada se fokusirate na određene ciljeve, možete odabrati motive koji će vam pomoći da postignete željeno stanje:

Prosperitet i dugovečnost: Slike bambusa, bora, jelena, kornjače.

Promocija ugleda i statusa: Feniks, paunovo pero, petao.

Napredak u karijeri, poslu i novcu: grafike sa novcem, slike bambusa, šume, zmaja, cvetni motivi sa orhidejama, ljiljanima, jatima riba ili vodopadima.

Uspeh u ljubavnom životu: Slike parova koji se grle, romantični aranžmani sa ružama, božurima ili motivi para kao što su par riba ili golubova.

Slike i statue svetaca i božanstava

Na istočnom zidu dnevne sobe možete postaviti slike svetaca i božanstava koji podstiču razmišljanje, unutrašnji razvoj i duhovnost. Poštovanje je važno prilikom rukovanja njima, pazeći da stopala budu okrenuta od njih kada sedite ili ležite.

Raznolikost i ravnoteža

U svemu tome, ključ je postizanje raznolikosti i ravnoteže. Previše ukrasa ili preterano prisustvo određenih motiva može izazvati disharmoniju. Važno je da ostanete verni svojim ličnim preferencijama i psihološkom profilu, jer je cilj stvoriti dom koji odražava vašu jedinstvenu energiju.

Ako vam neko pokloni sliku ili predmet koji vam se ne sviđa, znajte da niste u obavezi da stavljate te stvari na svoje zidove. Energetski zapisi koje nose mogu izazvati disharmoniju.

Budite kreativni i iskoristite potencijal umetnosti da probudite pozitivnu energiju u svom domu. Igrajte se sa različitim kombinacijama i gledajte kako vaš prostor oživljava vitalnošću i harmonijom. Feng Shui može biti od velike pomoći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар