U trendu

Ove biljke svako treba da ima u kući: Unose pozitivnu energiju, a za jednu se veruje i da donosi prosperitet

Biljke ne samo da obezbeđuju svežiji vazduh u vašem domu, već mogu i da podstaknu vašu pozitivnost i da učine da se osećate bolje u životu uopšte.

Ukoliko vam je potrebno više pozitivne energije, u galeriji otkrijte neke od biljaka koje morate što pre nabaviti i gajiti sa ljubavlju.

Orhideja

Orhideje su apsolutno prelepe, tako da nećete imati problema da pronađete mesto za njih u vašem domu. Ne samo da će lepota cveća uticati na vaše raspoloženje, već će i miris osvežiti vaš dom i daće vam neophodnu energiju.  Orhideje su prilično jednostavne za negu i uvek će vam izmamiti osmeh na lice.

Bambus

O bambusu je zaista lako brinuti, što samo po sebi donosi lepo raspoloženje jer retko ko želi biljku koja zahteva više nege od kućnog ljubimca ili bebe. Takođe se veruje da je bambus biljka sreće, pa ćete se svaki put kada ga pogledate osećati odlično.

Sukulenti/ čuvarkuća

Sukulenti su u osnovi biljke koje zadržavaju vodu. Kaktusi su dobar primer, ali nisu jedine opcije koje imate. U stvari, postoji mnogo sukulenata koji su mekani, šareni, imaju zanimljive listove i nisu bodljikavi. Mnogi od njih ostaju male veličine, što ih čini odličnim izborom za dekorisanje raznih prostorija u vašem domu.

Aloja vera

Ne samo da se aloja vera može koristiti za ublažavanje opekotina od sunca i iritacije kože, već će vas učiniti i srećnijim. Zašto? Zato što je ova biljka odlična za prečišćavanje vazduha u vašoj kući. Takođe izgleda prelepo i jednostavna je za negu.

Zeleni ljiljan

Ova biljka se sama regeneriše, ima jedinstven oblik i izgled koji doprinosi dekoru svake sobe u vašoj kući. Zeleni ljiljan je takođe jedna od najboljih biljaka za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Spatifilum/ mesečev cvet

Ne samo da ova biljka neutrališe loš kvalitet vazduha, već vas takođe podstiče da iskoristite svoju duhovnu stranu i osetite mir. U narodu je poznata i kao “Ženska Sreća”. Lako se uzgaja i cvetaće i u tamnijim uglovima vaše kuće.

Zlatna puzavica

Đavolji bršljan, poznat i kao biljka novca je laka za gajenje.  Veruje se da posedovanje biljke novca u uglu vašeg doma smanjuje anksioznost, stres i negativno razmišljanje. Takođe se veruje da ova biljka donosi zdravlje i prosperitet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar