U trendu

4 stvari koje morate da uradite pre kraja 2023. kako biste prigrlili sreću godine koja dolazi

Manje alkohola ili više vežbanja, ili one ambicioznije poput pokretanja novog projekta ili puno putovanja. Da bismo to uradili, moramo se osvrnuti oko sebe, osloboditi energiju i pojačati sklad početne tačke koja je vaš dom.

U nastavku donosimo četiri stvari koje morate ispuniti do kraja 2023. godine, prenosi Jutarnji list.

Septembar: osmislite radni prostor

Za mnoge ljude “nova godina” zaista počinje u septembru, posebno kada su u pitanju polazak u školu ili na fakultet ili profesionalna pitanja. Možete iskoristiti priliku da svoj radni prostor prilagodite onim novim projektima koji su vam se pojavili dok ste ispijali koktele na plaži: nabavite novi sto, odaberite i obnovite predmete potrebne za rad ili učenje, dodajte biljku da podstaknete koncentraciju i napraviti nove promene koje podstiču kreativnost i produktivnost.

Oktobar: promena garderobe

Proleće i jesen dva su ključna razdoblja kada menjamo sadržaje naših ormara. U ovom slučaju, vreme je da odbacimo sve one letnje stvari koje nam više ne trebaju, ponovo ubacimo svu jesenju odeću, ćebad i odgovarajuću obuću. Ne zaboravite da u ormar ubacite tekstilne osveživače vazduha s jesenjim aromama poput indijske ruže ili cimeta.

Novembar: podesite rasvetu

Nakon promene vremena, novembar nas uvodi u mračniji i hladniji mesec. Rasveta je ključna u jesenjim i zimskim mesecima, a novembar je najbolje vreme da namestimo sijalice – i zamenimo ih LED diodama, kao i da temeljno očistimo prašinu s reflektora i lampi.

Decembar: vreme magije

Poput Deda Mraza, bićemo darežljivi u poslednjem mesecu godine i ponuditi vam nekoliko predloga: napravite spisak onih elektronskih uređaja ili predmeta koji su vam potrebni za prijatnije kuvanje ili povećajte udobnost u domu tokom sledeće godine. Takođe možete iskoristiti priliku da pripremite frižider pre božićnih praznika i obavite veliko čišćenje na kraju godine po uzoru na japansku kulturu kako biste prigrlili sreću godine koja dolazi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.