U trendu

4 stvari su magnet za nesreću: Privlače samo jad i bedu u vaš dom, odmah ih se rešite

Feng šui praksa podrazumeva određena pravila i smernice radi očuvanja ravnoteže energetskih tokova u prostoru. Sve oko nas je sačinjeno od energije, a u životnom prostoru je posebno važno uspostaviti pozitivan energetski tok.

Negativna energija u domu može nepovoljno uticati na mnoge oblasti naši života, a za početak je važno otkriti šta je uzrokuje.

Prema feng šuiju negativna energija u domu može uzrokovati stres, nelagodnost, anksioznost i nemir. Takođe može uticati na spavanje, odnose u domu, budžet i prosperitet.

Feng šui stručnjaci ističu da postoje 4 stvari koje uzrokuju lošu energiju u vašem domu – rešite ih se i privucite sreću i napredak:

1. Smeće i nered
Glavno pravilo feng šuija jeste da iz doma treba izbaciti sve nepotrebne stvari, posebno smeće i ono što izaziva nered. Či energija mora biti u stanju da se slobodno kreće po vašem domu. Smeće, s druge strane, sprečava njen protok, stvarajući negativnu energiju.

Suprotno tome, čišćenje ima suprotan efekat. Utvrdite koji delovi kuće vas najviše nerviraju i izdvojite 10-15 minuta dnevno da bacite ono što vam se ne sviđa ili što vam treba.

2. Vazduh mora biti čist
Biljke prečišćavaju vazduh upijajući toksine i zračenje iz kućnih aparata. Vazduh mora biti čist i u metaforičnom smislu.

Zapamtite da je energije svuda, a kada se posvađate sa supružnikom, decom ili nekim preko telefona, vaš dom se odmah napuni negativnom energijom. Ako se vazduh u sobi oseća teškim, možete pokušati da očistite prostor mirisom tamjana.

3. Pokvarene i slomljene stvari donose loša osećanja
Pokvarene fioke, začepljene sudopere, pa čak i pocepana odeća samo su nekoliko primera lošeg feng šuija. Ovo donosi nepovoljnu energiju, ali loše utiče i na kućni budžet i izaziva nedostatak novca, smatraju feng šui stručnjaci.

Najbolje je da popravite sve što je pokvareno, a ono što više ne može da se popravi reciklirate ili izbacite iz svoje kuće.

4. Prestanite da blokirate vrata
Ulazna vrata moraju biti čista, na ulazu u kuću ne smeju da postoje prepreke u obliku torbi ili cipela, a sama vrata treba lako da se otvaraju.

Prvo što vidite kada otvorite vrata ostavlja utisak na percepciju cele kuće. Pored njega postavite neko lepo umetničko delo, nameštaj ili bilo koji drugi predmet koji vam prija oku i odmah će vam postati prijatnije, piše Lovesensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar