6 biljaka s neverovatnom moći prizivanja pozitivne energije: Imate li ih u svom domu?

Prema drevnim učenjima Feng Shuija, neke biljke poseduju neverovatnu osobinu generisanja pozitivne energije. One mogu pozitivno uticati na različite životne aspekte: poboljšati finansijsku situaciju, privući sreću, isceljivati od različitih bolesti, a takođe i miriti one koji su u svađi.

Filozofija Feng Shui glasi da su ove biljke sposobne da dramatično promene život čoveka!

Danas delimo s vama dragocene savete koji će pomoći pri izboru “zelenih prijatelja”, piše uspesnazena.com.

Lavanda

Lavanda – jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji jek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije. Izvanredno smiruje i pomaže da zaspite.

Materije koje ona sadrži, deluju na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu lavanda pomaže kod svih stanja uznemirenosti, glavobolje i migrena. Jednostavno, stavite saksiju s ovom biljkom u vaš dom.

Krasula

Veruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao, i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato je odličan izbor za urede, a u nekim azijskim zemljama se, čak prenosi s kolena na koleno.

Prema Feng Shui filozofiji, biljku treba postaviti s desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili severozapadnom delu. Biljka poseduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Aloe Vera

Lekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloe često koristi u medicini i kozmetici. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje. U Rusiji je poznata kao “eliksir mladosti”, dok su je stari Egipćani nazivali “biljkom besmrtnosti”.

Učenje Feng Shui preporučuje da raspodelite cvetne saksije s ovom biljkom po sobama gde se nalaze bolesni ljudi. Smatra se da aloe doprinosi njihovom bržem oporavku.

Metvica (menta, nana)

Ona spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Metvica poseduje osvežavajući efekat na celi organizam: pomaže oslobađanju od umora, a takođe poboljšava pamćenje. Kinezi vjeruju da se cvetna saksija s metvicom treba nalaziti u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.

Jasmin

Mirisni žbun zelenih listova i blistavo belih cvetova, već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi, od dalekog Orijenta do Mediterana. Ako je ruža kraljica cveća, jasmin je kralj. Vlasnici ove biljke vremenom postaju vrlo komunikativni i raduju se životu.

Za privlačenje sreće, i povećanje razine pozitivne energije preporučuje se postaviti jasmin u južnom delu prostorije.

Spatifilum

Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Od davnina su žene počele da primećuju da je gajenje Spatifiluma u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, naročito u ljubavnim odnosima.

Prema verovanju, sreća je takođe dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i s pojavom ove biljke one su napokon podarene vešću o dugoočekivanom radosnom događaju. Uprkos činjenici da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum i te kako može da utiče na privatni život svoje vlasnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.