Ako na ovaj način negujete cveće tokom vrelih dana, neće uvenuti: Cvećar otkrio i koja je biljka neuništiva

Uz savete cvećara Nenada Radovića imajte prelepo cveće na terasama i tokom najtoplijeg godišnjeg doba

Cvećar Nenad Radović istakalo je da je oblino zalivanje najneophodnije biljkama kada su temperature napolju paklene, a posebno se to odnosi na biljke koje držite na terasama. Naime, promena temperature veoma utiče na sve sadnice, te veoma lako može doći do sušenja.

– Kada su ovakve vrućine, svakodnevno zalivanje je neophodno. Ili ujutru ili uveče, bilo da su biljke za hlad ili za sunce, jednom dnevno i to onako obilno da se zalivaju – navodi cvećar Nenad Radović i objašnjava da obilno zalivanje podrazumeva dve-tri litre po žardinjeri i da jedna čaša vode neće nešto mnogo pomoći – rekao je cvećar Nenad Radović za TV „Prva“, prenosi Stil.

Svakodnevno zalivanje se odnosi ne samo na ukrasne biljke, već i na začinske, poput ruzmarina, nane, bosiljka, čili papričica, dok Nikola savetuje da lavandu i ruzmarin držite na terasi, pa da vam ova kombinacija bude i zaštita od komaraca.

Ukoliko volite da cveće držite na terasi preko cele godine, Nikola ističe da su muškatle pravi izbor za vas. Kada dođe zima, možete primeniti trik naših baka, a to je da muškatle izvadite iz saksije, umotate koren u novinu i unesete u stan.
Jedna biljka koja se preporučuje i samim početnicima, kada je nega cveća u pitanju, jeste zamija:

-Zamija je gotovo neuništiva biljka. Gde su pušači, gde ima dima, gde nema uopšte svetla – neuništiva. Zalivanje jednom u 10-15 dana. Ne traži puno pažnje, ima bogate, mesnate listove, ne traži ni preveliku saksiju – kaže Nikola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.