U trendu

Ako ovime očistite vodokotlić, trajaće vam večno: Ubija sve bakterije, a nema veze s hemijom

Postoji način čišćenja vodokotlića bez korišćenja hemikalija…

Alkoholno sirće se ističe kao odlična alternativa mnogim sredstvima za čišćenje koja često sadrže štetne hemikalije. Posebno je efikasno za čišćenje WC-a, a ako ga sipate u vodokotlić, postići ćete maksimalan efekt, uklanjajući plesan, bakterije i sprečavajući eroziju unutar vodokotlića.

Pripremite sledeće sastojke:

čaša alkoholnog sirćeta od 9 posto
soda bikarbona ili jod

Postupak

Zagrejte alkoholno sirće na 40 stepeni i zatim ga pomešajte sa sodom ili jodom. Za dva decilitra sirćeta, preporučuje se jedna kašika sode. Ako se odlučite za jod, održavajte proporcije 1:1. Sipajte ovu mešavinu direktno u vodokotlić i ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje tokom noći kako bi imali dovoljno vremena za efikasno delovanje. Ponovite postupak po potrebi, kako biste postigli odlične rezultate.

Nakon što je smesa delovala, ispraznite vodokotlić i zatvorite ventil. Unutrašnji deo vodokotlića obrišite suvom krpom, a zatim nanesite sirće na preostale prljave delove. Ostavite sirće da deluje još dva do šest sati, a zatim koristite neki predmet koji nije metalni za uklanjanje ostatka. Oprezno radite kako ne biste oštetili površine.

Kako sirće deluje

  • rastvara kamenac
  • čisti metalne delove od rđe
  • eliminiše neprijatne mirise

Ova jednostavna, ekološki prihvatljiva metoda s octom i drugim prirodnim sastojcima čini vaše čišćenje efikasnim, bez potrebe za agresivnim kemikalijama, piše Espreso.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar