U trendu

Ako ovu biljku razmnožite i podelite, vaša sreća će biti veća

Biljka kućna sreća (Soleirolia soleirolii) podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je uzgaja, prema feng šui filozofiji

Osim što izgleda dekorativno i sjajno se uklapa u svaki enterijer, veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi donosite sreću.

Prema feng šui filozofiji, postoje biljke koje privlače novac, kao i one za bolje ljubavne odnose, a kada je reč o celokupnoj sreći, onda je jedna biljka najbolji izbor.

Biljka kućna sreća (Soleirolia soleirolii) podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je uzgaja, prema feng šui filozofiji.

Odličan je izbor za poklon za rođendan, godišnjicu braka ili useljenje. Osim što izgleda dekorativno i sjajno se uklapa u svaki enterijer, veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi donosite sreću.

Jednostavno se održava

Osim za uzgoj na prozorskim daskama, kućna sreća je idealna za viseće tegle, a odlično će izgledati i kao dekoracija na stolu ili na polici. Prema feng šuiju, u kući možete imati i više ovih biljaka, samo je važno da ne uvenu i ne osuše se, pa im je potrebna pravilna njega. Kućna sreća jednostavna je za uzgoj i lako ju je održavati. Reč je o višegodišnjoj zeljastoj biljci iz porodice Urticaceae (koprive) koja može narasti do 25 cm visine. Gustog je rasta i pravi puzajuće i razgranate stabljike crvenkaste boje. Stabljike mogu biti duge do 50 cm.

Zahteva sunčevu svetlost, ali ne treba je izlagati jakim sunčevim zracima. Odgovaraju joj temperature u rasponu od 10 do 24 stepena, ali za optimalan rast najbolja je temperatura od 15 stepeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.