U trendu

Ako soda i limun ne pomažu, ovo sigurno hoće: Najbolje čudotvorno sredstvo za čišćenje kade i tuš kabine

Kvalitetna oprema za kupatilo zna da padne u drugi plan ukoliko kada ili tuš kabina, koji predstavljaju centralni deo svakog kupatila, ne blistaju. Prljavština i masnoća se lako i brzo hvataju na njih nakon kupanja. Ali ako niste imali vremena da ih odmah očistite, ne očajavajte.

Evo kako efikasno i brzo usijati sanitarije i ukloniti bakterije:

Boraks

Jedno od sve popularnijih sredstava je boraks, odnosno natrijum-tetraborat, so borne kiseline koja je obično u obliku belog praha.

Preporučuje se da se njime pospu kada i dno tuš-kabine i da se mrlje potom lagano protrljaju vlažnom četkom. Ipak, imajte na umu da ovo nije dobro rešenje za vrata tuš-kabine.

Ulje

Mnoge domaćice za vrata koriste i obično suncokretovo ulje – sipaju ga u sprej-bocu i dobro našpricaju vrata tuš-kabine, potom ostave petnaestak minuta da deluje, a zatim obrišu i pokupe višak masnoće ubrusom ili starim peškirom.

Sirće + deterdžent

Jedno od boljih rešenja je i mešavina deterdženta za pranje posuđa i sirćeta, a prednost ove tečnosti je to što se njome čiste i vrata kabine i samo dno.

Zagrejte sirće tek toliko da bude vruće, ne i da proključa, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom deterdženta, sipajte u sprej-bočicu i dobro promućkajte. Nakon što pospete uprljanu površinu, ostavite da odstoji desetak minuta, a potom obrišite sunđerom ili četkom. Ovom mešavinom može se čistiti i sudopera, pločice u kuhinji ili kupatilu, bilo koja površina na kojoj je prljavština „uporna“.

Jeste li već probali neki od ovih trikova ili imate neki svoj koji uvek deluje? Podelite sa nama u komentarima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.