U trendu

Ako stavite omekšivač u mašinu na ovaj način, veš će mirisati i do 7 dana

Verovatno vam se bar jednom dogodilo da mašina za pranje veša nije dobro odradila ciklus i da ste kao rezultat dobili neprijatan miris umesto lepog.

Ponekad veš mašina ne opere dobro veš, pa može da ima neprijatan miris. Zatim treba da proverite da li se grejač dobro zagreva i da li je sve u redu sa veš mašinom, potražite problem na drugom mestu.

Pored neispravne mašine za pranje veša, možda zaista radite nešto pogrešno. Prilikom pranja veša mnogi stavljaju previše praška ili omekšivača, koji veš mašina ne može dobro da ispere, pa se nakuplja u tkanini i na kraju, umesto lepog mirisa, dobijete nešto sasvim suprotno.

Pored toga, razmislite o tome koji veš perete, kao i da li je ta tkanina dizajnirana da joj se doda omekšivač. Nisu sve tkanine pogodne za omekšavanje, a ako perete sintetičke materijale, omekšivač treba izbegavati.

Kada je u pitanju teksas, proizvođači imaju jasan stav – nikada ne dodavati omekšivač prilikom pranja teksasa. Omekšivač čini da se tkanina širi, a takođe se boja brže ispire.

Ukoliko niste spremni da se pridržavate ove preporuke, optimalan interval između dva pranja je period od 2 do 6 meseci, u zavisnosti od toga koliko često se farmerke nose i od individualnih karakteristika vašeg tela.

Nagomilana prljavština u mašini za pranje veša takođe može biti uzrok lošeg mirisa veša, a mogu se pojaviti i bele fleke na ormanu. Da biste to sprečili, sledite nekoliko jednostavnih pravila održavanja:

Ispraznite mašinu za pranje veša što je pre moguće nakon svakog pranja.

Nakon svakog pranja, uklonite preostali deterdžent sa gume na vratima.

Redovno sušite odeljak za deterdžent.

Jednom mesečno pustite mašinu za pranje veša na „praznu“ sa deterdžentom i sirćetom za dezinfekciju.

I još jedan trik, koji će omogućiti da vaša odeća zamiriše i do 7 dana nakon pranja.

Nemojte sipati omekšivač odmah na početku pranja, već sačekajte da mašina za pranje veša prođe kroz prvi ciklus pranja i tek nakon što uzme vodu za sledeći ciklus, dodajte omekšivač. Tako će više omekšivača ostati u tkanini i više će mirisati. Ipak, budite oprezni, jer ostaci omekšivača koji su odgovorni za jači miris mogu iritirati vašu kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar