Ako tokom vrućine u auto stavite ovu 1 stvar, biće nepovratno uništena

Na visokim temperaturama tokom letnjih dana, vaš automobil može postati opasno mesto za neke stvari koje tamo ostavite. Biće nepovratno uništene, a naročito je osetljiva jedna stvar.

Da vidimo šta nikako ne treba ostavljati u autu tokom vrućine:

1. Krema za sunčanje: Važno je držati je na hladnom mestu jer se na visokim temperaturama sastojci u kremi mogu razgraditi, čineći je manje efikasnom protiv UV zraka.

2. Plastične boce za vodu: Ako ostavite plastične boce u vrućem automobilu, toksične hemikalije mogu procureti u vodu. Umesto toga, koristite metalne ili staklene flaše koje su sigurnije.

3. Lekovi: Ne ostavljajte lekove u automobilu jer se neki od njih mogu pokvariti na visokim temperaturama, što može smanjiti njihovu efikasnost ili čak učiniti štetnim.

4. Sunčane naočare: Sočiva sunčanih naočara mogu se oštetiti ako se ostave na vrlo toplom mestu, poput unutrašnjosti automobila, gde mogu postati iskrivljena ili čak slomljena.

5. Piće u limenkama: Gazirana pića mogu eksplodirati ako se ostave u vrućem automobilu, što može dovesti do lepljivog i neugodnog nereda.

6. Mobilni telefon: Visoke temperature u automobilu mogu oštetiti bateriju vašeg telefona, što može biti skupo za popravku ili zamenu.

Važno je pametno upravljati stvarima koje ostavljate u automobilu tokom vrućih dana kako biste izbegli potencijalne probleme i održali ih u dobrom stanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.