Kako zaštititi telefon od letnjih vrućina i sprečiti pregrevanje?

Kako zaštititi telefon od letnjih vrućina i sprečiti pregrevanje

Karsten Frauenhajm, stručnjak za popravku telefona, naglasio je u nedavnom intervjuu da moderni telefoni imaju sve moćniji hardver, ali zbog ograničenog prostora u kućištu nemaju mogućnost aktivnog hlađenja kao što su ventilatori u laptop računarima.

Povećane spoljne temperature mogu dovesti do značajnog zagrevanja telefona, što može uzrokovati automatsko isključivanje i pojavu poruke o pregrevanju na ekranu. U najgorem slučaju, baterija se može proširiti ili čak zapaliti, mada su takvi slučajevi izuzetno retki.

Da biste sprečili pregrevanje, izbegavajte direktnu izloženost sunčevoj svetlosti. Nikada ne ostavljajte telefon u vrelom automobilu ili na suncu u zatvorenom prostoru tokom visokih temperatura. Takođe, preporučuje se smanjenje upotrebe telefona tokom ekstremnih vrućina. Isključivanje nepotrebnih opcija kao što su Bluetooth, Wi-Fi, GPS i zahtevne aplikacije može smanjiti opterećenje procesora i smanjiti zagrevanje uređaja.

Ako primetite da se telefon pregrevao, isključite ga na neko vreme i stavite ga na hladnije mesto. Uklanjanje zaštitne maske može pomoći u bržem hlađenju. Možete takođe koristiti ventilator ili klima uređaj kako biste ubrzali proces hlađenja pre nego što ponovo uključite telefon.

Primenom ovih saveta možete zaštititi svoj telefon od štetnog pregrevanja tokom letnjih vrućina i produžiti njegovu trajnost.

(n1info.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.