U trendu

Ako želite obilje i sreću, uradite ove stvari pre Nove godine

Dolazak Nove godine je najbolje vreme da počnete sa čišćenjem i renoviranjem svog životnog prostora, što će nesumnjivo ojačati vaš um i duh. Zakoračite srećno u novu godinu i u novi način života, ispunite se srećnom i zdravom energijom!

Ove tehnike čišćenja učiniće čuda za vašu ličnu energiju, osećaćete se fantastično i imati fokus da privučete ono što želite!

Nered je definitivno najveći neprijatelj Feng šuija, jer sadrži ustajalu, prljavu i ustajalu energiju, koja usporava, inhibira ili potpuno blokira protok zdrave Či, a na isti način utiče i na živote ukućana. Nered može izazvati umor, depresiju, stres, pa čak i bolest u domaćinstvu.

Održavanje reda omogućava slobodan protok Chi i osnova je dobrog Feng Shuija u prostoru. Zaista je neophodno redovno održavati, čistiti, uređivati i pročišćavati prostor, pošto je po feng šuiju i on živo biće.

Poremećaj se može manifestovati na više nivoa i na svakom od njih potrebno je što više angažovati u cilju dovođenja u red, kako bi se postigla opšta čistoća. Dakle, „feng šui čišćenje“ se može podeliti u četiri faze:

1. Uklanjanje fizičkog nereda u okolini (npr. smeće u prilazu objektu, neodržavana fasada, zapušteni travnjaci, oronuli objekti u okruženju).

Ako ste sada pomislili „šta ja imam s tim“, moramo da vas upozorimo da naša (vaša!) odgovornost seže daleko od zidova koji omeđuju vaš životni prostor.

Zato, učinite sve što je u vašoj moći za svoju okolinu – razgovarajte sa predstavnikom o mogućnostima restauracije dotrajale fasade, loših cevi i instalacija u zgradi.

Sredstva za ovo obično ima u stambenoj rezervi, ali ona zbog nezainteresovanosti ili nepažnje ostaju neiskorišćena. Organizujte (zajedno sa komšijama) akciju preuređenja stepeništa, a na zidove možete postaviti postere ili slike veselih i životnih motiva.

Ako vaša zgrada ima predsoblje ili travnjak, tamo možete urediti malu baštu. Ideja je tu, samo treba malo dobre volje. A u celom procesu krije se još jedna lepa dimenzija – vaši susedi više neće biti stranci.

2. Uklanjanje fizičkog nereda u sopstvenom prostoru (npr. razbacane stvari, prašina, paučina, previše nameštaja, stvari van polica i ormana…).

Bacite, poklonite ili prodajte sve što niste koristili u poslednjih 6 meseci jer vam zaista ne treba, organizujte plakare, police i ostave, sve treba da ima svoje mesto.

Znamo da ste ovo čuli hiljadu puta ranije, i pomisao na veliko čišćenje verovatno vas naježi, ali verujte nam, isplatiće se. Kada čistite stvari, pokušajte da ne izvodite sve radnje automatski, već angažujte svoju svest i sva svoja čula i posmatrajte kako se osećate i kroz koja raspoloženja prolazite.

3. Raščišćavanje emocionalnog nereda (npr. neizgovoreni prigovori, nerazjašnjeni odnosi, traženje (i prebacivanje) krivice sa drugih, emocionalna manipulacija).

Jedina osoba koju možemo da promenimo smo mi sami! – rešavajte nesuglasice fokusirajući se na rešenje umesto na problem, pronađite kompromise, prihvatite odgovornost za svoje postupke i njihove posledice, oprostite onima koji su vam dužni, vratite dugove, pomirite se sa starim prijateljima.

Ako imate nerešene odnose sa ljudima koji više nisu živi, možete im se psihički obratiti sa izvinjenjem, objašnjenjem ili jednostavno – pozivom na pomirenje.

Isto tako, ako ne možete lično da dođete do nekih ljudi, možete im napisati pismo ili e-mail u kojem ćete napisati kako se osećate i šta želite da rešite sa njima – na kraju priče, ne uopšte nije važno da li šaljete to pismo ili ne, ali suočavanje sa sopstvenim emocionalnim poremećajem izuzetno je važno za dobar feng šui, prenosi Naturala.hr.

Raščišćavanje emocionalnog nereda je verovatno najveći i najteži korak u procesu čišćenja, ali je zaista neophodan. Nemoguće je nastaviti dalje ako nas hiljade drevnih emocija pritiska i vraća u prošlost.

4. Energetsko čišćenje i napajanje (npr. uklanjanje energije prethodnih stanara, ostataka energije u zidovima, podovima, plafonima i nameštaju).

Iz mora feng shui saveta za energetsko čišćenje, evo jednostavnog i divnog saveta:

Prema feng šuiju, kore od pomorandže su odličan način da se dom očisti od negativne energije i vrati mu harmoniju. Jedine stvari koje će vam trebati za ovaj mali ritual čišćenja su: 3 sveže pomorandže, voda, staklena činija i sveže cveće.

Procedura:

1. Oljuštite pomorandže, uzmite koru, a voće ostavite za jelo. Podeliti koru svake pomorandže na 9 delova. Stavite ih u činiju i sipajte vrelu vodu do 3/4 posude.

2. Ponovite sledeću pozitivnu afirmaciju: „Sa ovom ceremonijom negativna energija odlazi, a pozitivna je zamenjuje.“

3. Postavite činiju na ulaz ako želite da očistite ceo dom. Pošpricajte celu kuću tom vodom i ponovite izabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sektore u kući i ne propustite ni ormare.

4. Bacite vodu i kore, a pomorandže možete koristiti za jelo.

5. Nakon ovog feng šui čišćenja, otvorite prozore i vrata kako biste dom napunili svežom energijom.

6. Postavite sveže cveće u centar sobe ili doma.

U narednih 9 dana zamenite cvetove tri puta.

Neka bude svaka tri dana, a poslednji buket neka ostane dok ne uvene.

8 praktičnih saveta

1. Ako želite da poboljšate svoje zdravlje, oslobodite se stvari koje zatrpavaju i blokiraju protok energije u vašoj kuhinji, posebno u kuhinjskim elementima i frižideru. Stanje vaše kuhinje je stanje vašeg zdravlja, učinite sebi uslugu i dobro je očistite.

Izbacite pokvarene stvari iz frižidera, dobro očistite šporet i sve šerpe i tiganje. Ostavite sve hemikalije po strani i koristite prirodna sredstva. Očistite sve fioke, površine, lampe, itd… Kreirajte novi put za jak Chi da nahrani vašu energiju.

2. Donesite tri nove tegle sa feng šui biljkama u kuću kako biste osvežili energiju vašeg prostora i simbolizovali novi početak. Ako planirate da ih postavite u kuhinju, onda se okrenite bujnijim i aromatičnijim biljkama, kao što su bosiljak, ruzmarin ili menta. Fokusirajte se na svoja ulazna vrata i kuhinju, oni su usko povezani sa zdravljem.

3. Temeljno očistite i uklonite nepotrebne stvari iz spavaće sobe i kupatila. Bacite sve što niste koristili u poslednjih 6 meseci. Obrišite prostor ispod kreveta, očistite prozore, ukrasite kupatilo i sobu.

4. Ako želite da dočekate novu ljubavnu vezu, dizajnirajte prostor za tu osobu u svom domu. Očistite svoje ormare za bolji protok i više prostora. Trebalo bi bukvalno da stvori otvoren tok energije u vašem domu da privuče i manifestuje ono što tražite.

5. Pregledajte svoje police sa knjigama i vidite da li možete nešto da donirate ili poklonite prijateljima koji bi voleli da ih pročitaju. Kada to uradite, napravili ste prostor za nove ideje da uđu u vaš život. Takođe možete otići u knjižaru i kupiti nekoliko novih knjiga koje su energične, ubedljive i privlačne.

6. Učinite da vaše finansije bolje teku. Nova godina sezona promene, a vi želite da budete sigurni da promena ne dolazi na štetu vašeg prosperiteta. Pregledajte svoje fascikle, finansije, račune i smislite nove ideje za ulaganja ili štednju. Odlučite se za gotovinu, jer ljudi imaju tendenciju da kupuju impulsivno pomoću kartica.

7. Vaš krevet takođe treba da održava unutrašnji mir, a Feng šui predlaže da krevet postavite tako da možete lako da vidite vrata. Takođe predlaže da noćni ormarić i lampa budu isti sa obe strane, kako bi se održala jednakost i ravnoteža. Koristeći tople boje za posteljinu, dobićete dobar odmor i dobar ljubavni život.

8. Na kraju, ali ne i najmanje važno, pronađite vremena za ovu veliku akciju čišćenja. Odlučite se, očistite i počnite ispočetka u novoj godini. Kada obnovite svoj dom, obnovićete i svoje telo, um i duh. Zakoračite u novi način života i ispunite ga srećnom i zdravom energijom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar