U trendu

Baš nikad ne stavljajte ove 4 stvari u mašinu za sušenje veša – uništićete ih

Odeću je najbolje sušiti napolju na svežem zraku, posebno tokom ovako vrućih dana – osušiće se brzo, a nećete rizikovati da se pojedini komadi unište u mašini za sušenje. Samo obratite pažnju na jednu stvar, kod sušenja rublja vani pripazite da osetljivi komadi, poput onih koji u materijalu sadrže elastin, ne sušite na direktnom suncu. Dovoljno je toplo da će se veš brzo osušiti i u hladu.

Ove stvari nikad ne sušite u mašini za sušenje jer biste mogli da ostanete bez njih ili im toliko narušite izgled da to više neće biti komad koji želite da nosite, osim možda po kući gde vas niko ne vidi.

Rastegljiva odeća za vežbanje

– Rastegljiva odeća za vežbanje nikako nije za u mašinu za sušenje. Naime, vrućina nije dobra za takve komade jer može uzrokovati gubitak rastezljivosti elastičnog materijala – kaže žena koja pod imenom @TrueEarthMovement na TikToku deli savete vezane za domaćinstvo.

Odeća s ukrasima

Druga vrsta odeće koja ne pripada sušilici je bilo što sa šljokicama ili perlama, kaže ona. Ako sušite takvu odeću u sušilici rizikujete da izgubite svetlucavi dizajn, objasnila je.

– Osim toga, perle će udariti o ivice sušilice i otpasti. Takođe, šljokice i perle se mogu zakačiti za žljebove i rupe unutar mašine za sušenje i uzrokovati ozbiljne probleme na mašini – dodala je.

Donji veš

I to ono koje ima elastične delove, poput grudnjaka i bokserica sa širokom gumom oko struka. Kako i kod elastične sportske odeće i u ovom slučaju bi velika vrućina mogla da ošteti elastiku što na kraju rezultira smanjenom elastičnošću donjeg veša.

Helanke

Ni ove komade nije mudro stavljati u mašinu za sušenje jer većina helanki u sebi ima elastina, manje ili više, zavisno od modela. I one bi mogle da izgube na elastičnosti pa više neće stajati lepo na vašem telu.

Savet više – redovno čistite sušilicu

Želite li da vam mašina za sušenje duže traje i kvalitetno obavlja svoj posao, povremeno je očistite. Najbolji alat za ovaj zadatak nalazi se na najneverovatnijim mestima: u dečjim kompletima za slikanje.

Male četkice za slikanje napravljene od sunđera odlične su za jednostavno brisanje sitnih ventilacijskih otvora, a čišćenje tih otvora je izuzetno važno da bi mašine za sušenje veša radila kako treba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar