U trendu

Beli plastični predmeti u kući su vam požuteli? Uz pomoć ovih proizvoda biće kao novi

Mnogo je predmeta za domaćinstvo koji su napravljeni od plastike, a oni koji su beli često vrlo brzo poprime ružnu žućkastu nijansu. Ako vas nerviraju i požuteli okviri prozora, utičnice koje više nisu bele ili daljinski upravljači koji su promenili boju u odnosu na stajanje, ne brinite. Uz pomoć jednostavnog trika, svi ovi beli, plastični komadi nameštaja će ponovo biti čisti, sjajni i beli, piše Love To Know.

Prvo pripremite:

posuda koju ćete napuniti vodom
deterdženti
mekana krpa kojom ćete trljati sredstvo po plastičnoj površini
suvi peškiri
četkice za zube
gumene rukavice za zaštitu kože

Prva stvar koju možete pokušati da uklonite ružne mrlje je – soda bikarbona. Jedan kraj krpe umočite u vodu, zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima istrljajte površinu kojoj želite da vratite stari sjaj. Posle minut, dva trljanja trebalo bi da vidite rezultate. Sodu možete rastvoriti i u malo vode i pokušati da istrljate sve površine koje su prljave i koje su požutele.

Još jedna stvar koju možete da koristite da očistite žutilo na prozorima i drugoj plastici je deterdžent za pranje sudova. U posudu napunjenu sa četiri litra vode potrebno je staviti jednu malu čašu deterdženta. Umočite sunđer ili krpu u ovu tečnost i nežno, nekoliko puta, pređite preko površina koje želite da očistite.

Ako više volite da koristite neke od prirodnih proizvoda za uklanjanje žutila sa plastike, možete koristiti jabukovo sirće koje ćete naneti direktno na površinu. Takođe, u ovom poduhvatu dobro je koristiti mešavinu alkoholnog sirćeta u kombinaciji sa vodom. Rastvorite malo sirćeta u posudi sa vodom i poprskajte rastvor na površine koje želite da očistite.

Budite oprezni sa utičnicama i prekidačima kako voda ne bi dospela na mesta gde ima struje. Iste metode čišćenja možete primeniti na požutele PVC okvire vrata ili prozora, tostere, daljinske upravljače, klima uređaje i slično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.