U trendu

Čaše vam nikada nisu potpuno čiste? Uz ovaj super trik vratićete im stari sjaj

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da vam čaše koje su zapravo čiste, ne izgledaju uopšte čisto. Često budu pomalo mutne ili zamagljene, a razlozi za to zapravo mogu biti različiti. Ali, čišćenje čaša ne mora da bude komlikovano i teško, a sve što vam je potrebno od sastojaka već verovatno i imate. Isprobajte ovaj trik za koji vam je potrebno samo 15 minuta, piše The Spruce.

U nekim slučajevima glavni razlog zašto su čaše bez sjaja je pretvrda voda, dok se u drugim može raditi o čašama koje su mutne i zamagljene od brisanja krpom. Osim što jednostavnim trikom možete vratiti sjaj čašama, sjaj možete vratiti i drugim staklenim površinama ili predmetima kao što su vaze, stočići, posude za voće…

Vraćanje sjaja čašama

Potrebni su vam vam alkoholno sirće, obična voda i krpa od mikrofibera.Čaše prvo ostavite da se namaču oko pet minuta u alkoholnom sirćetu. Njegova kiselina će uništiti ostatke od kamenca, neutralisati eventualne neprijatne mirise, a ako i dalje primetite da čaše nisu sjajne, možete na prst staviti malo smese sode bikarbone pomešane s vodom i lagano utrljati na mesto kojem nedostaje sjaja. Nakon toga, čaše je potrebno dobro isprati pod toplom vodom, i pri tome trebate pripaziti da nije vruća. Idući korak je vrlo važan, a to je brisanje čaša suvom krpicom od mikrofibera.

Vraćanje sjaja drugim staklenim površinama

Kada se radi o drugim staklenim površinama koje su nešto veće, kao što su stakleni stolovi ili prozori, sirće je potrebno poprskati po površini i ostaviti da deluje između 5 i 15 minuta. Nakon toga površina obrišite mokrom krpom od mikrofibera, a potom i suvom kako bi se staklo brže osušilo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar