U trendu

Ceo stan vam se umiriše dok spremate ručak? Za minut uklonite miris pržene hrane

Ako želite da pripremite ukusan ručak koji uključuje prženje mesa, povrća ili ribe, ne možete pobeći od neprijatnih mirisa od prženja. Ponekad se i kod pečenja određenih namirnica javlja jak i ružan miris iz rerne, evo nekoliko trikova kako da ih se brzo rešite.

Koristite cimet, začin koji svi imamo u kuhinji, na malo drugačiji način. Kada se prži, posebno riba, miris je posebno intenzivan.

Ako ne možete da ga se rešite provetravanjem prostorija ili uključivanjem aspiratora, stavite šerpu vode na šporet i dodajte jedan ili dva štapića cimeta i polako prokuvajte. Fini miris cimeta ispuniće svaku sobu. Ako iz rerne dolazi neprijatan miris, zagrejte je na 250 stepeni, stavite štapić cimeta na pleh i ostavite nekoliko minuta. Čim osetite prijatan miris, isključite rernu i otvorite njena vrata.

Pored čišćenja, cimet vam takođe može pomoći u borbi protiv mrava. Naime, mrze njegov miris, pa na mesta gde primetite da izlaze pospite malo cimeta. Dosadni mravi će nestati bez traga. Cimet takođe odlično odbija moljce. Pomešajte malo cimeta, lavande i ruzmarina i sve stavite u malu platnenu kesu. Stavite ga u ormare i fioke i oslobodićete se neželjenih gostiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.