U trendu

Čudesan trik kako da svom vešu vratite blistavu belinu

Održavanje beline odeće, veša ili posteljine zadatak je koji malo ko može uspešno da reši. Jer već posle nekoliko pranja bele majice posive, a čak i posle upotrebe jakih hemijskih izbeljivača, belina se ne vraća.

Jedan korisnica Reddit-a pitala je ostale za savet „Kako da beli veš ponovo bude zaista beo?“ i otkrila je da joj izbeljivač nije pomogao, piše Exspress.

„Uglavnom imam peškire i nekoliko neosetljivih odevnih predmeta kojima se ne može vratiti prvobitna bela boja. Koristila sam više vrsta izbeljivača. Probala sam sodu bikarbonu i sirće kao dodatak deterdžentu“, požalila se ona.

Ubrzo su je reditori u komentarima savetovali kako da efikasno izbeli veš.

„Optičko izbeljivanje čini čuda“

„Mnogi predmeti od bele tkanine sadrže optičke izbeljivače koji se vremenom troše ili su uništeni beljenjem hlorom. Mnogi proizvodi za izbeljivanje sa kiseonikom sadrže optičke izbeljivače koji mogu da povrate dodatni nivo prelepe bele boje“, stoji u jednom savetu.

„Radim u hemijskom čišćenju za svečanu odeću i naišao sam na upravo ovaj problem sa belim košuljama koje ne izgledaju najbolje nakon izbeljivanja hlorom. Sada sam dodao malo komercijalnog optičkog izbeljivača i to čini čuda“, napisao je jedan korisnik.

„Nabavite izbeljivač za veš. Pratite uputstva do slova ili će na vešu ostati plave pruge. Tako smo to radili pre mnogo godina. Sunčeva svetlost je takođe odlično sredstvo za izbeljivanje. Nakon što operete odeću, okačite je napolju da se osuši, ako vreme dozvoljava“, dodao je drugi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar