U trendu

Cvećarka otkrila sjajan trik kako da produžite vek osmomartovskim buketima

Osmi mart je prošao, a vi ste sigurno dobili pregršt buketa koji već sada počinju da venu. Ali, postoji rešenje i za to. Naime, jedna cvećarka podelila je nekoliko saveta kako da produžite vek trajanja rezanom cveću.

Ketrin Grej, koja može da se pohvali s više od 327.000 pratilaca na svom TikTok profilu @catherinegrey.xo, podelila je sedam trikova kako će vaše sobno cveće trajati duže u vazi, prenosi Mirror.

Otkako je svoj video podelila na ovom popularnim videostreaming servisu, on je do danas premašio 660.000 pregleda. Ketrin je u videu objasnila:

‘Kada ih kupujete, pokušajte da pronađete cveće čije latice još nisu skroz otvorene. Zatim, kad dođete kući odsecite stabljike oko 1,5 cm dijagonalno. Onda ćete želeti da uklonite donje lišće. Ne želite da lišće dodiruje vodu jer to će pomoći u sprečavanju bakterija.

@catherinegrey.xo

7 tips to help your tulips last longer 🌷 #tulips #tulipseason #tuliptips #flowers #springdecor #homedecor #freshflowers

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Onda uzmite špenadlu ili nešto slično i probušite malu rupu ispod glavice cveta. To omogućuje vazduhu da izađe kako bi voda mogla da se kreće uz stabljiku’. Dodala je i da ne bi trebalo da napunite vazu s previše vode te da bi svaki dan trebalo da dodate kockicu leda u vodu. Nastavlja: ‘Poslednje što ćemo uraditi je da dodamo bakarni novčić u vazu – što je stariji to bolje da sprečimo bakterije i da vaše cveće izgleda lepo’, prenosi Večernji list.

Otkako ga je podelila, Ketrinin video do danas je prikupio više od 100 komentara u kojima ljudi nisu krili svoje oduševljenje njenim savetima. Jedna je osoba tvrdila:

‘Radim ovo već 40 godina!’, dok je druga napisala: ‘Lale su moje omiljeno cveće! Odličan savet, hvala!’, a treća se složila: ‘Sjajni saveti, hvala’. Jedna je osoba u komentarima podelila i svoj trik za dugovečnost biljaka: ‘Dodajte šećer u vodu, obećavam da deluje! Žive duže’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar